Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Dakisolatie: prijs en rendement

Ongeveer 20% a 30% van het totale warmteverlies van je woning, gebeurd via het dak. Reden genoeg dus om je dak te isoleren en op die manier te besparen op je energiekosten. Maar exacte cijfers zullen je helpen om na te gaan hoeveel besparing dit uiteindelijk oplevert.

Ga snel naar:
Prijzen dakisolatie
Besparen door zelf te plaatsen?
Offerteformulier

 

Rendement van dakisolatie

Om het rendement van dakisolatie te berekenen, zal je in eerste instantie moeten weten hoeveel procent van alle warmte door het dak verloren gaat.

Verschillende factoren zullen hierbij van toepassing zijn: Welk type dak je hebt (plat dak of hellend dak, …), de reeds aanwezige isolatie, de totale dakoppervlakte, maar ook je persoonlijke voorkeur omtrent temperatuur in huis waarin je graag vertoeft.

 

Dakisolatie prijzen

Isolatieplaten zijn verkrijgbaar vanaf 12 euro per vierkante meter, maar als ze geplaatst worden door een vakman dan kan de prijs snel oplopen tot het dubbele. Schakel je een erkend vakman in, dan kan je hier wellicht wel je voordeel doen met een laag BTW-tarief en andere premies en subsidies.

De prijs van glaswol zal lager zijn dan bij isolatieplaten. Je mag voor de materialen rekenen op een prijs vanaf 10 euro per vierkante meter en meer dan het dubbele indien je dit zou laten plaatsen door een aannemer. In het laatste geval kan je hier wel rekenen op enkele premies en subsidies.

Steenwol (rotswol) zal iets duurder zijn dan glaswol, maar daarvoor krijg je wel een materiaal in de plaats dat zeer duurzaam is en minder irriterend bij het plaatsen. Alhoewel een prijsduiding moeilijk te schatten is kan je toch uitgaan van een prijs vanaf 20 euro van de materialen. Meestal komt het 10 procent duurder uit dan glaswolisolatie.

Het loont alvast wel de investering. Afhankelijk van het type isolatie dat je uitvoert, kan de terugverdientijd liggen tussen 7 en 20 jaar. Voor een gemiddeld gezin kunnen de prijzen variëren tussen 1.000 euro en 5.000 euro voor de plaatsing van dakisolatie.

 

Prijsbepalers dakisolatie

Prijzen voor isolatie kunnen dus heel erg uiteenlopen. Ook is elke situatie anders waardoor het moeilijk is een eenduidige prijs neer te schrijven. Een aantal factoren zal ook invloed hebben op de prijs van de plaatsing van dakisolatie:

  • De kost van de aannemer zelf (plaatsing en werkuren)
  • De moeilijkheid bij het plaatsen van de isolatie
  • De ruimte die benut kan worden
  • Hoeveel je wenst te isoleren (isolatiemateriaal)

 

Dakisolatie prijzen: besparen door zelf te plaatsen?

Intussen is het prijsverschil tussen zelf de isolatie plaatsen en de plaatsing door een aannemer relatief klein. In alle waarschijnlijkheid zal plaatsing door een aannemer iets duurder uitkomen, maar je bespaart je wel veel tijd uit. Denk aan het voorbereiden, het vinden en kopen van materialen aan voordelige prijzen, de uiteindelijke plaatsing en je zal merken dat je al gauw een week aan tijd verloren hebt.

Plaatsing door een aannemer zal dus goedkoper uitkomen als we tijd mee opnemen bij de besparing die je realiseert.

 

TIP: vertrouw op een isolatie-expert

Het is moeilijk om hier eenduidig een prijs op te plakken. Ben je sowieso van plan om je dak te laten isoleren? Dan kan je direct offertes aanvragen en prijzen vergelijken. Hiermee kan je soms tot 40% besparen. Ontvang van maximaal 4 verschillende aannemers een prijsofferte door het onderstaande offerteformulier in te vullen.

 

 

Online offerte aanvragen voor woningisolatie

Via onderstaand formulier kan je makkelijk en snel online offertes aanvragen op maat van jouw project:

 

Online offerte aanvragen voor dakwerken

Via onderstaand formulier kan je makkelijk en snel online offertes aanvragen op maat van jouw project:

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees ook
veranda voorbeeld
Verandadak
scheidingswand
Scheidingswand
buitenbepleistering
Buitenbepleistering
afdak
Afdak maken
hellend dak frontpage
Schuin dak
dakdoorvoer
Dakdoorvoer
Dakisolatie materialen
Dakisolatie: materialen
dak isoleren langs binnen
Dak isoleren langs binnen
gevelbekleding
Gevelbekleding
gevelbepleistering
Gevelbepleistering
dakpannen
Dakpanplaten
afvalbuizen frontpage
Afvalbuizen