Zolder isoleren

De bovenste verdieping van een woning is vaak een, min of meer, vergeten ruimte. Men gebruikt deze ruimte meestal alleen om spullen op te slaan en/of om de ketel van de centrale verwarming te kunnen plaatsen. Toch kan een zolder veel meer bieden dan alleen dienst te doen als rommelhok. Men kan er bijvoorbeeld een slaapkamer maken of een ruimte waar de kinderen kunnen spelen. Als hobby-, studeer of werkkamer is een zolder eveneens goed geschikt. Tenminste wanneer de ruimte is voorzien van goede isolatie.

Het isoleren van een zolder kan namelijk het comfort aanzienlijk vergroten en tevens ook het energieverbruik omlaag brengen doordat men niet zoveel warmte verliest aan de buitenlucht. Wanneer een zolder niet is geïsoleerd zal er namelijk warmte tussen allerlei kieren en spleten door naar buiten glippen.

Het isoleren van een zolder is een klus die zelfs mensen die niet echt handig zijn meestal goed zelf uit kunnen voeren. Voor het isoleren van een zolder wordt de binnenkant van het dak bekleed met isolerend materiaal. Hiervoor kan men onder andere gebruik maken van steen- of glaswol. Men kan dan nog kiezen of men dit materiaal in de vorm van platen of dekens wil gebruiken. De isolatiedekens zijn aan weerszijden voorzien van een dikke laag papier waarmee men het materiaal aan de dakbalken kan bevestigen (meestal door middel van nieten of spijkers). Dit isolatiemateriaal wordt daarna weer afgedekt met bouwfolie. Hierna kan men om de zolder een mooi aanzien te geven het geheel afwerken met bijvoorbeeld gipsplaten.

Zolderrenovatie offertes ontvangen

Wil je jouw zolder laten isoleren, renoveren of inrichten door een professionele vakman? Via onderstaand formulier kan je gratis en vrijblijvend offertes ontvangen van erkende vakmensen die werkzaam zijn in jouw regio. Deze dienst is Gratis en vrijblijvend. Wel vragen wij om enkel offertes aan te vragen voor concrete projecten aangezien de vakmannen moeite doen om een goede en correcte offerte op te maken op maat van jouw wensen.

Lees ook
chape
Chape
isolatiemateriaal
Kruipruimte
gevelbepleistering
Buitenbepleistering
spouwmuurisolatie
Spouwmuur
scheidingswand
Scheidingswand
dakisolatie premies frontpage
Dakisolatie: premies en subsidies
isolatiemateriaal
Isolatiemateriaal
gevelbekleding
Schroten
dakisolatie frontpage
Dakisolatie: prijs en rendement
wolken
Winddicht
steenwol isolatie
Steenwol
opstijgend vocht
Vochtige muren