Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Gevelbekleding

Elke industrie is onderhevig aan trends. Bij kleding en muziek gaat dat heel snel, terwijl de veranderingen elkaar in andere gevallen wat langzamer opvolgen. Onder die laatste noemer kun je bepaalde woontrends plaatsen. Sommige dingen (zoals kleuren en materialen) wisselen weliswaar per jaar, maar de grotere ingrepen houden langer stand. Een nieuwe trend is gevelbekleding. Het principe bestaat al langer, alleen werd het nog niet zoveel toegepast. Tot nu, dus.

De redenen om voor gevelbekleding te kiezen kunnen zeer uiteenlopend zijn. Allereerst is er de esthetische kant, voor veel mensen een belangrijke reden om voor gevelbekleding te kiezen, of dat juist niet te doen. Het verandert het aanzicht van de woning namelijk aanzienlijk. Een gevel kun je zien als het visitekaartje van het huis. Een mooie gevel levert dus flink wat punten op, maar een lelijke laat eveneens zijn indruk na.

Een tweede aspect is de isolatie. Door de muur dikker te maken (dat gebeurt er namelijk) is het moeilijker voor warmte of koude om daar door heen te dringen. Het voordeel van gevelbekleding in deze is dat het aan de buitenkant zit: je hoeft dus geen woonruimte in te leveren om er lekker warm bij te zitten.

Op het gebied van materialen is er ontzettend veel mogelijk. Door de gevel met hout te bekleden wordt een wat authentiekere sfeer gecreëerd. Dat geldt in sommige gevallen ook voor leitjes: een vorm van gevelbekleding die je (in België) regelmatig tegenkomt. Maar deze steen kan eveneens voor een zeer moderne uitstraling zorgen, alleen al door de (antracietgrijze) kleur. Andere voordelen van leien is dat ze eenvoudig zijn aan te brengen, ook op ‘moeilijke’ gevels, en dat het een relatief goedkope oplossing is. Waar er namelijk speciaal hout gebruikt moet worden (zodat het niet rot), zijn deze leitjes uit zichzelf al prima bestand tegen allerhande weersomstandigheden.

 

Online offerte aanvragen voor woningisolatie

Via onderstaand formulier kan je makkelijk en snel online offertes aanvragen op maat van jouw project:

Lees ook
isolatie woning
Woning isoleren
Kelder dichting
dak isoleren
Dakisolatie
dakisolatie premies frontpage
Dakisolatie: premies en subsidies
Schimmelvorming vochtprobleem
Schimmels op de muur: een vochtprobleem?
hout
muren
schilderen voorbeeld
Muurverf
isolatiemateriaal
Kruipruimte
Bakgoot frontpage
Bakgoot
dak isoleren materialen
Zolder isoleren
muren injecteren
Muren injecteren – Tips, info en prijzen vergelijken
opstijgend vocht
Opstijgend vocht herkennen en behandelen