Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Gevelreiniging

De gevel van een huis, en vaak ook de voegen die zich daarin bevinden, hebben heel veel te verduren van allerlei weersinvloeden in ons land. In de meeste gevallen zijn gevel opgetrokken uit natuurlijke materialen. Waardoor deze dus extra gevoelig zijn voor invloeden van het weer en de directe omgeving. Het gevolg hiervan is het ontstaan van vuil op de gevel. De woning krijgt hierdoor een aanblik die de architect, ten tijde van de bouw, zeker niet bedoeld zal hebben.

Een gevel is echter wel bepalend voor de eerste indruk die iemand krijgt van een woning. Wanneer men de woning niet op een bouwval wil laten lijken is het verstandig om de gevel, wanneer er vervuiling is opgetreden, op tijd grondig te laten reinigen.

Het reinigen kan op verschillende manier gebeuren. Maar in tegenstelling tot enige tijd geleden, mag men de gevel niet meer met behulp van chemische middelen van vuil ontdoen. Wel mag men het vuil van de gevel verwijderen door gebruik te maken van kokend water dat onder een hoge druk op de gevel wordt gespoten. Het vervuilde water wordt hierna weer opgevangen en gerecycled. Op die manier kan er geen vervuiling van het milieu optreden maar wordt de gevel wel weer als nieuw.

Een meer bekende methode is het reinigen van de gevel door middel van het stralen met bijvoorbeeld zand. Om niet te veel last te krijgen van stof, dat de omgeving van de gevel zal vervuilen, voegt men tegenwoordig vaak water aan het straalmiddel toe.

Lees ook
gevelbepleistering
Buitenbepleistering
opstijgend vocht
Doorslaand vocht herkennen en behandelen
Gevelbekleding
Vochtige muren
Vochtproblemen in huis kan de gezondheid schaden
vouwgordijn
Vouwgordijnen
gevelbepleistering
Buitenmuur
muren injecteren
Muren injecteren – Tips, info en prijzen vergelijken
gevelreiniging
Gevel reinigen
Schimmelvorming vochtprobleem
Schimmels op de muur: een vochtprobleem?
schimmel op vochtige muren
Gevel impregneren tegen doorslaand vocht
gevel beplating
Bardage
crepi
Crépi