Buitenbepleistering

Wanneer de gevel van een woning oud of ernstig vervuild is of wanneer de woning beter of meer moet worden geïsoleerd dan kan men besluiten om de gevel te laten bepleisteren. Buitenbepleistering beschermd een gevel niet alleen tegen weersinvloeden zoals regen, sneeuw, hagel en zon, maar ook tegen vervuiling die wordt veroorzaakt door factoren uit de leefomgeving waarvan de uitstoot van vervuilde stoffen door het voorbij razende verkeer en de industrie tot de meest belangrijke veroorzakers worden gerekend.

De bepleistering kan zowel op nieuwe als op oude gevels worden aangebracht en indien gewenst van een isolatiemiddel worden voorzien. Op die manier slaat men immers twee vliegen in één klap. Immers, de gevel gaat er fraaier uitzien en tevens krijgt men binnenshuis meer comfort en zal men ook minder warmte verliezen.

Werd er vroeger alleen maar gebruik gemaakt van een cementpleister om de buitenmuren mee te bezetten. Tegenwoordig kan men ook kiezen voor een siliconen variant. Deze wordt over de bestaande cementbepleistering aangebracht of nadat men eerst een nieuwe cementlaag heeft gezet. De siliconenpleister is verkrijgbaar in verschillende kleuren en is hierdoor aan elke omgeving en aan elke smaak aan te passen. Doordat siliconenpleister erg krasvast en elastisch is hoeft men maar weinig onderhoud meer te plegen aan een gevel die hiermee is bezet.

Het doel van het aanbrengen van pleister op een gevel is meestal echter op de eerste plaats het verkrijgen van een strakke, homogene uitstraling. Veel gebouwen die op deze manier zijn bepleisterd passen perfect in het moderne straatbeeld.

Lees ook
Dakisolatie materialen
Dakisolatie: materialen
cement
cementsluier
schilderen voorbeeld
Muurverf
gevelbepleistering
Bepleisteren
spouwmuurisolatie
Spouwmuur
dak isoleren materialen
Isolatiewaarde
geluidsisolatie
Geluidsisolatie
scheidingswand
Scheidingswand
muren injecteren
Muren injecteren – Tips, info en prijzen vergelijken
gevelbepleistering
Gevelbepleistering
waterdichting
Waterdichting
gevelbepleistering
Buitenmuur