Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Elastische voegen

Door bij het bouwen of verbouwen van een woning gebruik te maken van elastische voegen kan men ervoor zorgen dat het project een langere levensduur heeft dan wanneer men gebruik zou maken van conventioneel voegwerk. Elastisch voegwerk kan onder andere bestaan uit siliconenkit. Dergelijke voegen kan men vaak zowel binnen als buiten toepassen om ervoor te zorgen dat er geen vocht of tocht door kan komen.

Elastische voegen kunnen worden toegepast op allerlei manieren zoals uitzettingsvoegen zoals die bij de bouw worden gebruikt, voegen die zich tussen natuurstenen bevinden die als gevelbekleding fungeren maar ook voor voegen die tussen architectonisch beton zitten kan men elastische voegen gebruiken. Daarnaast kunnen elastische voegen worden aangebracht aan ramen en tussen structurele beglazing. Verder zijn dergelijke voegen inzetbaar als uitzetvoeg in vloeren, als akoestische voeg, als elastische en tevens brandwerende voegen maar ook in combinatie met een schimmelwerendmiddel als voeg in bijvoorbeeld een badkamer of toiletruimte.

Het gebruik van elastische voegen in de sanitaire ruimtes is waarschijnlijk de meest bekende toepassing. Maar door de goede resultaten die ook op andere gebieden worden geboekt wordt het gebruik van elastische voegen steeds populairder en ziet men er steeds vaker de voordelen van in. Waar bijvoorbeeld voorheen de terraselementen nog verzakten, doordat er vocht tussen en onder kon komen, liggen ze heden ten dagen nog keurig op hun plaats wanneer men er elastische voegen tussen heeft aangebracht. Zelfs onder invloed van allerlei verschillende weersomstandigheden blijven deze voegen elastisch waardoor de elementen netjes op hun plaats blijven zitten.

Lees ook
gevelbekleding
Schroten
gevelbepleistering
Buitenbepleistering
gevelreiniging
Gevel reinigen
gevelbepleistering
Bepleisteren
schilderen voorbeeld
Muurverf
scheidingswand
Scheidingswand
gevelbepleistering
Buitenmuur
muurtje metselen
Klusjes
raam op een kier
Zendow
Schimmelvorming vochtprobleem
Schimmels op de muur: een vochtprobleem?
tapijt reinigen
Tapijt reinigen
schimmel op vochtige muren
Gevel impregneren tegen doorslaand vocht