Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Tapijt reinigen

tapijt reinigen

Tapijt is een soort vloerbekleding of vloerdekking die uit een bovenkant van textiel bestaat terwijl de onderkant (die ook wel de rug wordt genoemd) uit jute of een kunststof laag bestaat. Met een tapijt kan men zowel een kamerbrede vloerbedekking bedoelen als een los kleed dat niet van muur tot muur reikt.

Doordat het tapijt op de grond ligt en er regelmatig overheen wordt gelopen kan het vuil worden. Overigens wil dit niet zeggen dat tapijt waar niet op wordt gelopen niet hoeft te worden gereinigd. Er zal altijd stof op komen en bovendien kan er zich een tapijtkever in gaan nestelen. Dit is een insect dat zich in bepaalde soorten tapijt helemaal thuisvoelt en zelfs zijn schutkleuren heeft aangepast aan zijn verblijf in tapijten. De larven van dit diertje voeden zich namelijk met bijvoorbeeld de wol of het textiel waaruit het tapijt bestaat.

Doorgaans zorgt het regelmatig goed stofzuigen van het tapijt voor voldoende reiniging maar wanneer men bijvoorbeeld iets op het tapijt morst kan het nodig zijn om andere reinigingmethoden te gebruiken. Welke methode het beste geschikt is hangt af van de aard van de vervuiling en het materiaal waarvan het tapijt is vervaardigd. Voorbeelden van enkele methoden voor het reinigen van het tapijt zijn: het gebruik van een reinigingspoeder of een vloeibaar reinigingsmiddel voor tapijten. Deze laatste variant is te verkrijgen in een aantal verschillende soorten. Elk heeft zijn eigen reinigingssterkte. Sommige producten reinigen alleen maar de top van het tapijt terwijl andere een diepere werking hebben.

Lees ook
sondering
Sonderingen
rolbruggen
Rolbruggen
onderhoud reparatie
Onderhoud reparatie
roestvast
Roestvast
kamperfoelie
Kamperfoelie
klusjes
Klusjes
zendow pvc raam
Zendow
woning verkopen klusjes
Woning verkopen? Deze klusjes doe je best nog
zelf repareren
Zelf repareren
nieuwbouwhuis
Nieuwbouwhuizen
kelder vocht
Kelder dichting
witte lambrisering
Lambrisering