Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

antislip

Antislip is een manier om niet uit te glijden. Dit kan voorkomen worden door het aanbrengen van onder andere van speciale antislipmatjes, -strips, tegels of zelfs antislipverf. In en rondom een woning zijn immers verschillende plaatsen waar men het risico loopt om uit te glijden. Enkele voorbeelden zijn de trap, de badkamer en in de keuken.

Vooral oudere mensen hebben in huis vaak losse matjes liggen. Wanneer deze op een gladde ondergrond liggen kunnen ze gaan schuiven wanneer iemand er opstapt. Hierdoor kan, zeker een bejaarde, zich flink verwonden. De oplossing voor dit probleem is echter heel simpel. Er zijn namelijk antislipstrips te koop die men onder dergelijke matjes kan plakken waardoor ze niet meer weg kunnen glijden.

In een badkamer kan men antisliptegels plaatsen waardoor de vloer minder glad wordt en men minder risico loopt om uit te glijden op de vaak vochtige vloer.

Traptreden kunnen ook gevaarlijk glad zijn waardoor iemand een gemene smak kan maken met alle gevolgen van dien. Het beste kan men een dergelijke situatie dus proberen te voorkomen. Dit kan onder andere door het plakken van strips op de treden van de trap die ervoor moeten zorgen dat de voeten niet weg kunnen glijden. De strips zijn meestal van een soort rubber vervaardigd. Bovendien zijn ze van een ribbelprofiel voorzien voor nog meer grip.

Antislipverf wordt vooral toegepast op vaartuigen. De kans dat het oppervlak nat is, is vrij groot maar door het aanbrengen van antislipverf wordt het risico om uit te glijden beperkt.

Lees ook
Polijsten
Kamperfoelie
roestvlek
Roestvast
sonderingen
raam op een kier
Zendow
rolbruggen
lambrisering
tapijt reinigen
Tapijt reinigen
Nieuwbouwhuizen
Traagschuim
gevel impregneren waterdichte beschermlaag
Elastische voegen
Kelder dichting