Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Beton leggen

beton leggen

Beton wordt gedefinieerd als een kunstmatig steenachtig materiaal. Het wordt vooral gebruikt als bouwmateriaal of voor de productie van bijvoorbeeld tuinbeelden. Beton is een mengeling van cement, zand of grind en wat water. Echter, hoe meer water er wordt toegevoegd hoe zwakker het beton wordt. Maar ook te weinig water levert geen goede beton doordat dan niet alle cement kan reageren. Kortom een goede verhouding tussen het cement en het water is essentieel voor een goede beton.

Gaat men beton leggen of storten dan dient men hier natuurlijk goed rekening mee te houden. Bovendien moet men bedenken dat er maar een beperkte tijd is om het beton te storten. In de meeste gevallen dient het beton in minder dan een uur te zijn verwerkt.

Is het beton gestort dan moet men het gaan verdichten. Dit wil zeggen ervoor zorgen dat alle, in het betonmengsel, aanwezige luchtbellen zullen verdwijnen. Dit kan men bij grote oppervlakken of hoeveelheden beton doen door gebruik te maken van een trilnaald. Zijn deze oppervlakken of hoeveelheden echter beperkt dan kan men ook een houten balkje gebruiken om hetzelfde doel te bereiken.

Men moet het pas gelegde beton goed beschermen tegen uitdroging omdat in dat geval het beton zal gaan krimpen. Snelle uitdroging is te voorkomen door het beton af te dekken met zeil of folie danwel om het nat te houden. Bovendien moet men voorkomen dat men beton gaat leggen bij erg lage of juist erg hoge temperaturen. Beneden het vriespunt zal het beton niet uitharden.

Lees ook
woning verkopen klusjes
Woning verkopen? Deze klusjes doe je best nog
Elastische voegen
Elastische voegen
zelf repareren
Zelf repareren
traagschuim
Traagschuim
kelder vocht
Kelder dichting
sondering
Sonderingen
vernissen
Vernissen
zendow pvc raam
Zendow
rolbruggen
Rolbruggen
kamperfoelie
Kamperfoelie
polijsten
Polijsten
onderhoud reparatie
Onderhoud reparatie