Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Zelf repareren

Reparaties, vooral aan een woning, kunnen aardig in de papieren gaan lopen. Wanneer men ze echter niet uitvoert of laat uitvoeren lopen de kosten in de meeste gevallen alleen nog maar op. Om de kosten enigszins in de hand te kunnen houden besluiten veel mensen om reparaties zelf uit te voeren in plaats van een vakman hiervoor in te huren. Een vakman is immers niet goedkoop, zo stellen zij.

Toch is het niet altijd aan te raden om zelf de reparatie uit te voeren. In sommige gevallen maakt men het op die manier alleen maar van kwaad tot erger en creëert men een nog groter probleem. Door zelf even het lek in het dak dicht te willen branden kan er een enorme brand ontstaan. De schade zal dan vele malen groter zijn dan de kosten voor het inhuren van een dakdekker.

Gelukkig zijn er ook reparaties waar men zich met een gerust hart aan kan wagen zonder dat men het risico loopt op onherstelbare schade. Hierbij moet men denken aan bijvoorbeeld het herstellen van een wand waarin talloze spijkergaten zitten of het repareren van een kozijn waarin zich houtrot heeft genesteld. In dergelijke gevallen kan het ook wel af zonder een vakman en bespaart daardoor een aanzienlijk bedrag.

Moeten er in of rondom het huis reparaties worden uitgevoerd dan is het verstandig om een overweging te maken tussen zelf de reparatie uitvoeren of er een vakman bijroepen om de klus te klaren. Dit bespaart niet alleen geld maar ook ellende.

Lees ook
no image set
sonderingen
no image set
Woning verkopen? Deze klusjes doe je best nog.
no image set
Vernissen
no image set
Elastische voegen
no image set
Roestvast
no image set
Nieuwbouwhuizen
no image set
Onderhoud reparatie
no image set
Tapijt reinigen
no image set
rolbruggen
no image set
Kelder dichting
no image set
Zendow
no image set
antislip