Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Zelf repareren

zelf repareren

Reparaties, vooral aan een woning, kunnen aardig in de papieren gaan lopen. Wanneer men ze echter niet uitvoert of laat uitvoeren lopen de kosten in de meeste gevallen alleen nog maar op. Om de kosten enigszins in de hand te kunnen houden besluiten veel mensen om reparaties zelf uit te voeren in plaats van een vakman hiervoor in te huren. Een vakman is immers niet goedkoop, zo stellen zij.

Toch is het niet altijd aan te raden om zelf de reparatie uit te voeren. In sommige gevallen maakt men het op die manier alleen maar van kwaad tot erger en creëert men een nog groter probleem. Door zelf even het lek in het dak dicht te willen branden kan er een enorme brand ontstaan. De schade zal dan vele malen groter zijn dan de kosten voor het inhuren van een dakdekker.

Gelukkig zijn er ook reparaties waar men zich met een gerust hart aan kan wagen zonder dat men het risico loopt op onherstelbare schade. Hierbij moet men denken aan bijvoorbeeld het herstellen van een wand waarin talloze spijkergaten zitten of het repareren van een kozijn waarin zich houtrot heeft genesteld. In dergelijke gevallen kan het ook wel af zonder een vakman en bespaart daardoor een aanzienlijk bedrag.

Moeten er in of rondom het huis reparaties worden uitgevoerd dan is het verstandig om een overweging te maken tussen zelf de reparatie uitvoeren of er een vakman bijroepen om de klus te klaren. Dit bespaart niet alleen geld maar ook ellende.

Lees ook
rolbruggen
Rolbruggen
polijsten
Polijsten
witte lambrisering
Lambrisering
vernissen
Vernissen
tapijt reinigen
Tapijt reinigen
Elastische voegen
Elastische voegen
antislip
Antislip
onderhoud reparatie
Onderhoud reparatie
klusjes
Klusjes
woning verkopen klusjes
Woning verkopen? Deze klusjes doe je best nog
nieuwbouwhuis
Nieuwbouwhuizen
kamperfoelie
Kamperfoelie