Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Rolbruggen

rolbruggen

Een rolbrug is een soort kraan die ervoor kan zorgen dat men zowel grote als zware lasten op een efficiënte en eenvoudige manier kan verplaatsen. Rolbruggen kan men inzetten voor het laden en lossen van bijvoorbeeld vrachtwagens of treinwagons. Maar het is eveneens mogelijk om met een dergelijke machine materialen op te slaan of om bepaalde productielijnen te kunnen bevoorraden.

Niet iedereen mag zomaar een rolbrug gaan bedienen. Het is immers een machine waarmee zware en grote lasten worden getransporteerd. Dit is erg verantwoordelijk werk waarvoor men zelfs een soort besturingsbewijs nodig heeft alsmede een medische verklaring waarin staat vermeld dat de bestuurder van de rolbrug hiertoe is bevoegd en bovendien medisch hier geen belemmeringen voor heeft. Men dient dus eerst een beroepsopleiding te volgen voordat men aan een dergelijke machine mag plaatsnemen. Verder moet het bedrijf dat de rolbruggen beheert een toelating afgeven voor de bestuurder zodat het zeker is dat deze persoon de betreffende categorie van rolbruggen mag bedienen.

De rolbrugbestuurder werkt in de meeste gevallen samen met een zogenaamde rigger en een seingever. De rigger moet zorgen dat de kabels, kettingen en hijssingels de juiste lengte hebben. Verder zorgt hij voor het aan- en loshaken van de last aan de rolbrug. De seingever op zijn beurt geeft de rigger aanwijzingen voor de handelingen die hij moet uitvoeren. Alleen wanneer een rolbrug op de grond staat worden al deze taken door de rolbrugbestuurder uitgevoerd. In alle overige gevallen moeten de rolbrugbestuurder, de rigger en de seingever nauw samenwerken.

Lees ook
tapijt reinigen
Tapijt reinigen
onderhoud reparatie
Onderhoud reparatie
kelder vocht
Kelder dichting
Elastische voegen
Elastische voegen
klusjes
Klusjes
kamperfoelie
Kamperfoelie
zelf repareren
Zelf repareren
roestvast
Roestvast
zendow pvc raam
Zendow
woning verkopen klusjes
Woning verkopen? Deze klusjes doe je best nog
beton leggen
Beton leggen
antislip
Antislip