Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Lambrisering

witte lambrisering

Lambriseren is het aanbrengen van panelen of latten. Dit kan zowel op wanden als op plafonds maar ook naast een trap. Vroeger werd voor dit doel uitsluitend hout gebruikt maar tegenwoordig wordt er naast een hout ook gebruik gemaakt van kunststof om een lambrisering aan te brengen. Meestal wordt mdf als kunststof gebruikt in verband met de duurzaamheid van het materiaal.

Door het aanbrengen van een lambrisering beschermt men de wand of het plafond tegen invloeden van buitenaf. Zo kunnen muren of plafonds van een poreuze steensoort worden beschermd tegen vuil en vocht. Bovendien is het onderhoud in een dergelijk geval een stuk eenvoudiger. In de meeste gevallen kan men een houten of kunststof lambrisering namelijk gemakkelijk reinigen met een vochtige doek (eventueel nabehandelt met olie of was indien het hout betreft).

Het optisch effect van een lambrisering mag echter ook niet worden vergeten. De ruimte krijgt een verzorgde en luxe uitstraling. Heeft men een lambrisering van hout aangebracht dan oogt dit in de meeste gevallen erg warm en gezellig. Kunststof lambriseringen geven juist weer een moderne draai aan een interieur. Kortom lambriseringen zijn niet beperkt tot één bepaalde woonstijl maar kan op allerlei verschillende manier worden toegepast.

Om een prachtig resultaat te verkrijgen kunnen de panelen of latten eenvoudig worden aangebracht met behulp van onzichtbare spijkertjes verder is het mogelijk om de lambrisering met een speciale lijm aan de ondergrond te bevestigen. Wanneer men een lambrisering in de badkamer wil aanbrengen dient men rekening te houden met vochtbestendige materialen.

 

Lees ook
zelf repareren
Zelf repareren
onderhoud reparatie
Onderhoud reparatie
nieuwbouwhuis
Nieuwbouwhuizen
kamperfoelie
Kamperfoelie
woning verkopen klusjes
Woning verkopen? Deze klusjes doe je best nog
sondering
Sonderingen
zendow pvc raam
Zendow
polijsten
Polijsten
klusjes
Klusjes
kelder vocht
Kelder dichting
rolbruggen
Rolbruggen
roestvast
Roestvast