Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

lambrisering

Lambriseren is het aanbrengen van panelen of latten. Dit kan zowel op wanden als op plafonds maar ook naast een trap. Vroeger werd voor dit doel uitsluitend hout gebruikt maar tegenwoordig wordt er naast een hout ook gebruik gemaakt van kunststof om een lambrisering aan te brengen. Meestal wordt mdf als kunststof gebruikt in verband met de duurzaamheid van het materiaal.

Door het aanbrengen van een lambrisering beschermt men de wand of het plafond tegen invloeden van buitenaf. Zo kunnen muren of plafonds van een poreuze steensoort worden beschermd tegen vuil en vocht. Bovendien is het onderhoud in een dergelijk geval een stuk eenvoudiger. In de meeste gevallen kan men een houten of kunststof lambrisering namelijk gemakkelijk reinigen met een vochtige doek (eventueel nabehandelt met olie of was indien het hout betreft).

Het optisch effect van een lambrisering mag echter ook niet worden vergeten. De ruimte krijgt een verzorgde en luxe uitstraling. Heeft men een lambrisering van hout aangebracht dan oogt dit in de meeste gevallen erg warm en gezellig. Kunststof lambriseringen geven juist weer een moderne draai aan een interieur. Kortom lambriseringen zijn niet beperkt tot één bepaalde woonstijl maar kan op allerlei verschillende manier worden toegepast.

Om een prachtig resultaat te verkrijgen kunnen de panelen of latten eenvoudig worden aangebracht met behulp van onzichtbare spijkertjes verder is het mogelijk om de lambrisering met een speciale lijm aan de ondergrond te bevestigen. Wanneer men een lambrisering in de badkamer wil aanbrengen dient men rekening te houden met vochtbestendige materialen.

 

Lees ook
klusjes uitvoeren werkgerei
Woning verkopen? Deze klusjes doe je best nog.
Traagschuim
beton leggen
muurtje metselen
Klusjes
Nieuwbouwhuizen
raam op een kier
Zendow
gevel impregneren waterdichte beschermlaag
Elastische voegen
rolbruggen
antislip
uurwerk herstellen
Onderhoud reparatie
Vernissen
isolatiemateriaal
Zelf repareren