Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Gevel reinigen

De gevels van woningen en andere gebouwen hebben heden ten dage veel te lijden. Niet alleen spelen weersinvloeden een belangrijke rol bij de vervuiling maar ook omgevingsfactoren zoals verkeer en industrie laten vuil op de gevel neerdalen. De gevel zal hierdoor grauw worden en zijn oorspronkelijke kleur verliezen.

Om een gevel goed te reinigen is het vaak nodig om een specialistisch bedrijf in de arm te nemen. Het oppervlak van een gevel is vaak te groot om het eigenhandig goed schoon te maken. Bovendien zou dit een erg tijdrovend karwei worden en men wellicht de gevel meer kwaad dan goed doen door het gebruik van verkeerde reinigingsmiddelen. Gevels zijn immers vaak vervaardigd van (natuur)steen welke gevoelig is voor allerlei chemische middelen.

Het reinigen van de gevel gebeurt tegenwoordig vooral op basis van water omdat het gebruik van chemicaliën sterk aan banden is gelegd of soms zelfs helemaal is verboden. Men kan de gevel onder hoge druk afspuiten met een mengeling van water een straalmiddel. Hierdoor vermijdt men dat er stof alle kanten op stuift terwijl de gevel keurig schoon wordt.

Verder kan men kokendheet water gebruiken om de gevel, eveneens onder hoge druk, mee af te spuiten. Het vervuilde water moet dan wel worden opgevangen om later weer hergebruikt te kunnen worden. Op die manier wordt het milieu ontzien en tevens het visitekaartje van de woning weer kraakhelder gemaakt. Een gevel is immers de eerste indruk die iemand van een bepaalde woning zal krijgen. Het oog wil immers ook wat.

Lees ook
condensatie
Condensatie herkennen en behandelen
houten constructie
Houtskeletbouw
crepi
Crépi
arduin
Arduin
gevelreiniging
Gevelreiniging
opstijgend vocht
Doorslaand vocht herkennen en behandelen
gevelbekleding
Houten gevelbekleding
stroomgroep
Stroomgroep
ruitenwasser
Ruitenwasser
vochtproblemen
Schimmels op de muur: een vochtprobleem?
Cementsluier
luchtontvochtiger
Luchtontvochtigers: Luchtvochtigheid in huis verlagen