Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Sidings

Met sidings worden gevelstroken bedoeld die men kan gebruiken om de gevel te verfraaien of te beschermen. Men kan de sidings zowel horizontaal, vertikaal als diagonaal op een gevel plaatsen. Daarbij komt nog dat er zowel sidings verkrijgbaar zijn met een houtnerfstructuur als met een vlak oppervlak. Verder zijn sidings in allerlei kleuren in de handel verkrijgbaar waardoor men de gevel precies die uitstraling kan geven die er het beste bij past.

Men kan zowel kiezen voor een klassieke gevel met horizontale sidings in een natuurlijke kleur of juist kleurige sidings plaatsen die voor een frisse en vrolijke uitstraling van een gebouw kunnen zorgen. Voor een speels effect kan men de sidings, in plaats van horizontaal of vertikaal, op een diagonale wijze plaatsen. Men dient overigens wel altijd te zorgen dat de hoeken goed zijn afgewerkt met profielen die van bijvoorbeeld aluminium zijn gemaakt. Maar men kan er ook voor kiezen om de sidings in verstek of met hout af te werken.

Het is niet per definitie nodig om een hele gevel van sidings te voorzien. Men kan er ook voor kiezen om bijvoorbeeld alleen een dakkapel met sidings te bekleden of de dakoversteek mee af te werken. Eveneens is het goed mogelijk om met behulp van sidings de afwerking van dakranden of gevelpanelen te realiseren. Sidings worden ook aangewend om terrasboorden of plafonds van balkons mee te verfraaien en af te werken. Door sidings te gebruiken kan men dus snel en eenvoudig de afwerking van een aanzienlijk oppervlak bewerkstelligen.

Lees ook
gevelbepleistering
Buitenbepleistering
gevelbepleistering
Gevelbepleistering
woonkamer
Kijkwoning
opstijgend vocht
Opstijgend vocht herkennen en behandelen
gevel stenen metselverband
Metselverbanden
crepi
Crépi
gevel beplating
Bardage
arduin steen
Arduin reinigen
condensatie vochtprobleem
Condensatie herkennen en behandelen
muren injecteren
Muren injecteren of gevel impregneren?
gevelbekleding
Houten gevelbekleding
gevelbepleistering
Buitenmuur