Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Sidings

sidings

Met sidings worden gevelstroken bedoeld die men kan gebruiken om de gevel te verfraaien of te beschermen. Men kan de sidings zowel horizontaal, vertikaal als diagonaal op een gevel plaatsen. Daarbij komt nog dat er zowel sidings verkrijgbaar zijn met een houtnerfstructuur als met een vlak oppervlak. Verder zijn sidings in allerlei kleuren in de handel verkrijgbaar waardoor men de gevel precies die uitstraling kan geven die er het beste bij past.

Men kan zowel kiezen voor een klassieke gevel met horizontale sidings in een natuurlijke kleur of juist kleurige sidings plaatsen die voor een frisse en vrolijke uitstraling van een gebouw kunnen zorgen. Voor een speels effect kan men de sidings, in plaats van horizontaal of vertikaal, op een diagonale wijze plaatsen. Men dient overigens wel altijd te zorgen dat de hoeken goed zijn afgewerkt met profielen die van bijvoorbeeld aluminium zijn gemaakt. Maar men kan er ook voor kiezen om de sidings in verstek of met hout af te werken.

Het is niet per definitie nodig om een hele gevel van sidings te voorzien. Men kan er ook voor kiezen om bijvoorbeeld alleen een dakkapel met sidings te bekleden of de dakoversteek mee af te werken. Eveneens is het goed mogelijk om met behulp van sidings de afwerking van dakranden of gevelpanelen te realiseren. Sidings worden ook aangewend om terrasboorden of plafonds van balkons mee te verfraaien en af te werken. Door sidings te gebruiken kan men dus snel en eenvoudig de afwerking van een aanzienlijk oppervlak bewerkstelligen.

Lees ook
spouwmuur
Spouwmuurisolatie
stroomgroep
Stroomgroep
Cementsluier
ruitenwasser
Ruitenwasser
arduin
Arduin
spouwmuurisolatie
Spouwmuur
modern bouwen
Buitenmuur
muurverf
Muren
arduin dorpels
Arduin dorpels
vochtprobleem
Opstijgend vocht herkennen en behandelen
muur impregneren
Muren injecteren of gevel impregneren?
gezondheidsrisico
Vochtproblemen in huis kan de gezondheid schaden