Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Kijkwoning

Voor iedereen die een woning gaat kopen die nog gebouwd of eventueel gerenoveerd moet worden is het vaak lastig om te kunnen bepalen hoe een dergelijke woning er daadwerkelijk uit zal gaan zien. Men krijgt weliswaar plattegronden te zien maar dat is toch net even iets anders dan een woning in werkelijkheid. Zelfs met, door de architect, vervaardigde computeranimaties van de toekomstige woning heeft men lang niet altijd de juiste voorstelling kunnen maken van bepaalde aspecten binnen de woning.

Een kijkhuis kan in dergelijke gevallen een goede oplossing zijn. Kijkwoningen zijn reeds voltooide woningen die gebaseerd zijn op dezelfde of bijna dezelfde bouwtekeningen en ontwerpen als de woning die men van plan is te gaan kopen. Door in een kijkwoning rond te lopen en overal goed te kijken krijgt men een betere indruk van wat er in de toekomst verwacht kan worden.

Zo ziet men bijvoorbeeld hoe de lichtinval is (heeft men wel voldoende daglicht in de vertrekken), het effect van een bepaalde vorm van een vertrek en de ligging van bijvoorbeeld de badkamer of een keuken. Nadat men deze indrukken heeft opgedaan kan men zich beter op de inrichting van de woning gaan richten.

Steeds meer mensen maken gebruik van het bezichtigen van kijkwoningen. Maar ook steeds meer projectontwikkelaars geven hun klanten de kans om, voor de koop, een woning te gaan bezichtigen. Op die manier krijgen ook zij later minder vragen en/of klachten over aspecten die de klant niet van de bouwtekening of de plattegrond heeft kunnen aflezen.

 

Lees ook
elektricien stopcontact
Stroomgroep
glas blokken
Blokkenspel
houten constructie
Houtskeletbouw
arduin steen
Arduin reinigen
Huiszwam
inbouwhaard
Inbouwhaarden
huis te koop bord
15 tips bij het verkopen van een woning
blauwe steen
Arduin
gevel beplating
Bardage
airco
Airco onderhouden
veranda voorbeeld
Meubelwinkels in België
ruitenwasser
Ruitenwasser