Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

15 tips bij het verkopen van een woning

tips verkopen woning

Je wenst je woning te verkopen en wenst er het maximale uit te halen? Een huis kan gemiddeld 105 dagen te koop staan alvorens het verkocht is. Hou rekening met onze tips om de verkoop te bespoedigen.

 

15 tips woning verkopen.

Tip 1: Wees je ervan bewust dat een foto van het huis ook veel doet met het gevoel dat je bij een huis hebt. Als je foto’s maakt van je woning, om deze bijvoorbeeld op internet te zetten, dan kan de foto al een heel ander gevoel opwekken als deze op een zonnige dag genomen is, dan wanneer deze genomen is op een grauwe dag.

Tip 2: Houd open huis, dus zorg dat mensen de kans krijgen binnen een kijkje te komen nemen. Een echte afspraak maken voor een bezichtiging, is vaak een te hoge drempel , zeker als ze het huis (nog) niet als een echte kanshebber zien. Met een open huis krijg je ook de nog oriënterende mensen binnen.

Tip 3: Als je foto’s maakt van je huis, zorg er dan voor dat er geen (nadelige) afleidende zaken op de foto te zien zijn. Neem bijvoorbeeld; vuilniszakken, rondslingerend speelgoed, wasgoed aan de waslijn enzovoort.

Tip 4: Als je aanwezig bent als er mensen komen kijken naar je huis, zorg dan dat je er zelf ook verzorgd uitziet, dus niet in een trainingsbroek en hetzelfde kapsel als waarmee je vanochtend je bed uitgekomen bent. Zorg er dus voor dat je er degelijk en betrouwbaar uitziet.

Tip 5: Laat een makelaar de bezichtiging van je huis regelen. Mensen kunnen zich erg ongemakkelijk voelen als de eigenaren van het huis aanwezig zijn, terwijl zij het huis bekijken.

Tip 6: Zorg dat er tijdens de bezichtiging een hapje en een drankje aanwezig zijn. Als mensen een goed gevoel hebben bij het huis, dan zullen ze het huis ook eerder willen kopen, een gastvrijheid is iets waardoor mensen een goed gevoel krijgen.

Tip 7: Zie iedere kijker / geïnteresseerde als een potentiële koper, dus wees altijd enthousiast over je huis, vertel hoe blij je tot nu toe bent geweest met het huis en wat voor moois het zou kunnen brengen in de toekomst. Komt er niets uit de bus? Dan heb je alvast je verkooptechnieken kunnen oefenen.

Tip 8: Maak reclame. Vertel tegen iedereen die het maar wil horen dat je huis te koop staat, vertel hoe geweldig je het huis vindt, een beetje overdrijven hierbij is toegestaan.

Tip 9: Werk het achterstallige onderhoud aan je huis weg, dus repareer eindelijk eens dat stoepje of schilder nu dan toch die kozijnen. Alle beetjes helpen en deze beetjes zullen de potentiële koper zeker opvallen als deze niet gedaan zijn.

Tip 10: Zorg dat je huis toonbaar is, dus maak alles grondig schoon, zelfs de plekjes waarvan je denkt dat het niet zichtbaar is. Gebruik hiervoor bij voorkeur schoonmaakmiddelen die ook lekker fris ruiken van zichzelf (dus bijvoorbeeld geen schoonmaakazijn), geef mensen ook echt het gevoel dat ze binnenkomen in een fris en schoon huis.

Tip 11: Maak de tuin toonbaar. De tuin is toch het visitekaartje van je huis. Een verzorgde tuin impliceert dat het huis net zo verzorgd is. Mensen schrikken af van een tuin vol onkruid en vuilniszakken (die er hopelijk al niet meer zullen zijn als je de vorige tips gelezen hebt).

Tip 12: Laat een buurman of familielid door je huis lopen en alles aanwijzen wat opvalt, veel dingen zie je zelf niet eens meer, maar de koper wel kunnen opmerken. De buurman of familielid zou je hierop kunnen wijzen, zodat je er iets mee zou kunnen doen. Bijvoorbeeld, een fel gekleurd meubel dat wel erg veel aandacht naar zich toetrekt.

Tip 13: Verwijder familiefoto’s die in het zicht staan tijdens de bezichtiging. De potentiële koper moet zichzelf in het huis kunnen zien wonen, met foto’s van andere mensen is het veel meer iemand anders huis dan dat het misschien jouw huis is.

Tip 14: Verwijder overbodige meubels. Veel meubels maken je huis vol en daarmee ook kleiner. Door veel meubels en overbodige decoratie weg te halen geeft je huis een meer open indruk en lijkt deze ook groter en lichter.

Tip 15: Wees je ervan bewust dat een gekleurde muur in je huis ook erg afleidend kan zijn, kies daarom voor zachte neutrale kleuren. Een rode muur maakt de kamer bijvoorbeeld kleiner en, al helemaal als het je smaak niet is, leidt op een nadelige manier af.

 

Lees ook
tips bij de bezichtiging
Woning verkopen? Tips bij de bezichtiging.
huisdieren en woning verkopen
Huisdieren en woning verkopen, een geslaagde mix?
tuin opruimen
Tuin opruimen wanneer bezoekers komen
uw woning te koop zetten of zelf verkopen
Uw woning te koop zetten, of zelf verkopen?
kijkwoning
Kijkwoning
woning verkopen klusjes
Woning verkopen? Deze klusjes doe je best nog
de juiste prijs voor je woning
De juiste prijs voor je woning
kleuren in de woning
Woning verkopen: kleuren in de woning
jouw verhuis goed geregeld
Jouw verhuis goed geregeld
wonen
Wonen
luxe badkamer
Luxe badkamer
Groen tegen schutting
Groene schutting