Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Jouw verhuis goed geregeld

jouw verhuis goed geregeld

Ben je dan eindelijk klaar met de verbouwing? Moet de verhuis nog beginnen… Wij Belgen verhuizen gemiddeld 6 keer in ons leven. Je kunt gaan verhuizen omdat je een nieuwe relatie hebt gekregen, een nieuwe baan, op kamers gaat maar ook kan een verhuis voortvloeien uit een scheiding.

Hoe dan ook, de verhuis levert steevast de nodige spanning op. Buiten het financiële aspect en de stress kost een verhuis altijd ook nog veel tijd. Zeker als jouw verbouwing nog niet helemaal klaar is. Ga jij zelf je verhuis zelf regelen? Of schakel je een verhuisfirma in? Enkele verhuistips:

 

1. Opslagruimte nodig?

Verhuis jij tijdens de verbouwing? Dan is de kans groot dat je opslag nodig hebt. Je gaat jouw inboedel in delen overbrengen naar de nieuwe woning. Het andere deel van de spullen moet elders opgeslagen worden. Die opslagruimte kan je uiteraard zelf huren. Maar weet dat er ook verhuisfirma’s zijn die deze opslag aanbieden. Als je een verhuisfirma inschakelt voor jouw verhuis, kan die opslag ook geregeld worden. En wellicht tegen een gunstig tarief.

 

2. Zelf sjouwen?

Wanneer jij besluit zelf alles te gaan regelen, dien je aan een aantal zaken te denken:

  • Verhuisdozen. Zo wordt het sjouwen en vervoeren eenvoudiger. Bovendien zijn dozen stapelbaar.
  • Busje. Reserveer op tijd een verhuiswagen. En wellicht ook een verhuislift. Denk bij het huren ook aan de verzekering van het busje.
  • Materiaal huren. Denk aan rolplankje of steekwagen. Dit kan je vaak ook huren bij de autoverhuur waar je het busje huurt.
  • Vrienden of familie. Regel altijd hulp, je hebt sjouwers nodig!

Een verhuis zelf regelen kost je ongeveer 200 euro. En uiteraard heel wat tijd. Maar is altijd goedkoper dan het uitbesteden. Maar je doet dan alles zelf. Dus inpakken, demonteren, vervoeren en sjouwen.

 

3. Verhuis uitbesteden

Als je niet zelf wilt sjouwen, kan een professionele verhuisfirma dit voor je doen. Iedere stad kent z’n firma.

Voordelen van een professional zijn dat jouw verhuis veel sneller verloopt dan wanneer je het zelf regelt en dat je verzekerd bent tegen schade. Dit is wel zo prettig. Uiteraard kan de verhuisfirma ook inpakken, demonteren en monteren. En zoals hierboven al vermeld, zijn er firma’s met opslagruimte. Alles onder een dak dus. Vergelijk enkele verhuisfirma’s om inzicht te krijgen in prijzen.

 

4. Adres wijzigen

Of je nu zelf verhuist of de professional inschakelt, er blijven zaken over die je zelf moet regelen. Denk aan een adreswijziging. Schrijf je in bij je nieuwe gemeente. Dit kan vaak online.

Uiteraard blijven er nog tal van zaken over om te regelen. Denk aan internet, energie en natuurlijk het inrichten van het huis. Vaak is verhuizen een noodzakelijk kwaad, maar het uiteindelijk resultaat is iets om naar uit te kijken.

 

Lees ook
kijkwoning
Kijkwoning
tips bij de bezichtiging
Woning verkopen? Tips bij de bezichtiging.
de juiste prijs voor je woning
De juiste prijs voor je woning
tuin opruimen
Tuin opruimen wanneer bezoekers komen
kleuren in de woning
Woning verkopen: kleuren in de woning
wonen
Wonen
tips verkopen woning
15 tips bij het verkopen van een woning
huisdieren en woning verkopen
Huisdieren en woning verkopen, een geslaagde mix?
woning verkopen klusjes
Woning verkopen? Deze klusjes doe je best nog
uw woning te koop zetten of zelf verkopen
Uw woning te koop zetten, of zelf verkopen?
luxe badkamer
Luxe badkamer
Groen tegen schutting
Groene schutting