Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Tuin opruimen wanneer bezoekers komen

tuin opruimen

Voordat kijkers een afspraak maken voor een bezichtiging van je woning zijn ze vaak al diverse keren langs gereden. Met grote zekerheid is er door de kijker al een vooroordeel gevormd aangaande het huis naar aanleiding van je tuin.

 

Jouw (voor)tuin als visitekaartje

De tuin is het visitekaartje bij de verkoop van jouw huis. Is je tuin rommelig en onverzorgd zou de potentiële koper kunnen concluderen dat het binnen ook zo is en zelfs afzien van een verdere bezichtiging.

 

Creëer eyecathers en doorkijkpunten

Bij huizen waarbij de tuin maar klein is volstaat goede onderhoudsbeurt maar bij grotere tuinen kan een drastische aanpak noodzakelijk zijn. Hoge heggen, struiken en te groot geworden bomen onttrekken het huis aan het zicht en belemmeren de lichtinval. Deze zullen dan ook stevig teruggesnoeid moeten worden. Eventuele algen op de buitengevel verwijder je vanzelfsprekend met algenverwijderaar.

Maak ruimte in de tuin en zorg dat de tuin meerwaarde aan de woning geeft door hem aan te passen aan de stijl van de woning. Ruim de tuin op, laat geen roestige barbecues of oude fietsen staan. Haal de vijver een eind leeg zodat er weer een spiegelend wateroppervlak zichtbaar is en ontmos de bestratingen.

Al is jouw voortuin maar een postzegel, maak er een mooie postzegel van. Zet er een blikvanger in zodat de aandacht van het kleine oppervlak afgeleid wordt. Een compositie van enkele natuurkeien met wat rotsplantjes en kiezels kunnen zelfs een klein perkje al leuk opliften.

 

Ruimte en licht

Ruimte en licht stralen rust uit en doe het geheel groter lijken. Er zijn maar weinig kijkers die door rommel of slecht onderhoud heen kunnen kijken. Automatisch lopen hun ogen vast op de in het huis aanwezige persoonlijke spullen en kunnen ze hun eigen inboedel er zich niet meer in voorstellen. Wat voor je woning geld, gaat ook voor je tuin op. Een drukke tuin belemmerd de beeldvorming op de mogelijkheden en maakt dat de kijker niet overenthousiast zal zijn.

 

De voorgevel en het portiek

Mocht je een gevelbedekkende klimplant tegen je huis aan hebben, kort deze drastisch in zodat er weer grote stukken gevel en de kozijnen duidelijk zichtbaar zijn. Sommige klimplanten hebben wurgende wortels en takken. Als een kijker ziet dat de klimplant op het dak ligt kan hij lekkages vermoeden en al naar gelang de soort klimmer ook gekraakte rioleringen. Haal dergelijke klimplanten van te voren helemaal weg. Klik hier voor meer info over groene gevels.

Bij de ingang van het portiek of links en rechts van de voordeur kan een bloempotcompilatie of abstracte decoratie voor een leuke touch zorgen. Verlicht het portiek zodat de deur duidelijk zichtbaar is, dit werkt uitnodigend. In de wintermaanden is het aan te bevelen ook de tuin tot ver in de diepte te verlichten zodat de kijker ook `s avonds een blik in de tuin kan werpen.

Lees ook
jouw verhuis goed geregeld
Jouw verhuis goed geregeld
terrastegels
Tuin tegels
terras
Vlonderplanken
kijkwoning
Kijkwoning
houten prieel
Houten prieël
konijnenhok
konijnenhokken
tuin aanleggen
Rozenboog
spijlen
Spijlen
wonen
Wonen
betonnen bloemen
Bloembakken beton
tuinhuis fundering
Tuinhuis fundering
woning verkopen klusjes
Woning verkopen? Deze klusjes doe je best nog