Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Onderhoud tuin

Het hebben van een prachtige tuin is een wens van velen. Maar wie een mooie tuin wil zal hier ook regelmatig onderhoud aan moeten plegen. In tegenstelling tot wat veel mensen denken heeft ook een strakke tuin met veel bestrating van tijd tot tijd onderhoud nodig. Weliswaar in veel mindere mate dan een tuin met veel groen en een glad gemaaid gazon.

Naast het planten van en het onderhoud aan de planten, bloemen en bomen vraagt ook de bestrating en de omheining van de tuin om een regelmatige onderhoudsbeurt. Vooral in het voorjaar gaan mensen hun tuin weer in opperbeste staat brengen. Er wordt gesnoeid, de groene aanslag wordt van de bestrating verwijderd en de tuinmeubelen worden weer voor de dag gehaald en schoongemaakt. Wanneer er eveneens houtwerk in de tuin aanwezig is heeft dit meestal ook een nieuw laagje beits of verf nodig.

Gedurende de maanden dat het niet meer vriest zal men bovendien met grote regelmaat het gazon een maaibeurt moeten geven. Maar dat is echter niet genoeg voor een prachtig gazon. Het gras heeft namelijk ook meststoffen nodig en het aanwezige mos en onkruid dient te worden bestreden. Overigens dient men door heel de tuin het onkruid met grote regelmaat weg te halen omdat het zich anders snel zal vermeerderen.

Het terras en de aanwezige bestrating kan men met behulp van speciale middeltjes ontdoen van de aanslag die door algengroei is veroorzaakt. Wil men echter geen chemische middelen gebruiken dan biedt een hoge drukreiniger ook goede resultaten.

Lees ook
moderne pergola
Pergola's
wilgentenen
Tuin omheining
konijnenren
konijnenren
tuinkussens
Tuinkussens
terras
Vlonderplanken
paardenhok
Paardenboxen
betonnen bloemen
Bloembakken beton
brievenbussen
Brievenbus inox
automatische grasmaaier
Automatische grasmaaier
grondwerk
Grondwerk
stallenbouw paard
Stallenbouw
spijlen
Spijlen