Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Vlonder

Alle vlonders die in de handel verkrijgbaar zijn hebben één ding zeker gemeen: ze zijn allemaal van hout gemaakt. Hoewel hout een prachtig materiaal is om mee te werken dient men toch rekening te houden met de gevoeligheid voor houtrot.

In de handel zijn diverse soorten kant-en-klaar vlonders te verkrijgen. Wil men echter een vlonder precies op maat maken dan kan men besluiten om zelf een vlonder te gaan maken. Men gaat daarvoor als volgt te werk:
• Men begint met het ontgraven van de plaats waar de toekomstige vlonder gaat komen. Hier dient ongeveer 10 cm aarde te worden afgegraven.
• Leg hier een onderlaag van bijvoorbeeld anti-worteldoek om zo de groei van onkruid tegen te kunnen gaan. Een andere donkere folie kan ook mits deze maar water kan doorlaten.
• Op de folie wordt de balklaag aangebracht die bestaat uit een aantal, op tegels of klinkers rustende, balken. Op die manier liggen de balken een klein stukje van de grond. De balklaag plaatst men haaks op de richting waarin de vlonderplanken komen te liggen. Men kan het beste de balklaag van hardhouten balken maken van 7×7 centimeter. Door de bovenlaag op de balklaag te plaatsen kan de vlonder waterpas worden gelegd en is bovendien minder gevoelig voor houtrot.
• Tussen de balklaag en de vlonder kan men eventueel grind strooien. Hierdoor wordt de balklaag steviger en kan men de onderliggende folie goed wegwerken.
• De bovenlaag kan worden aangebracht. De planken komen hierbij iets uit elkaar te liggen.

 

Offertes ontvangen voor een nieuw terras

Een nieuwe terras of oprit laten aanleggen door een gespecialiseerd aannemer? Via onderstaand formulier kan je online prijsaanvragen indienen bij gespecialiseerde aannemers actief in jouw regio. Nadat het formulier is ingevuld kunnen maximaal 3 verschillende aannemers een voorstel indienen.

 

 

 

 

 

Lees ook
tuinmaterialen
Tuinmaterialen
terrasplanken
Kunststof terrasplanken
stallenbouw paard
Stallenbouw
terras
Vlonderplanken
moderne pergola
Pergola's
terrastegels
Terrasvloeren
brievenbussen
Brievenbus inox
spijlen
Spijlen
terrasplanken
Terrasplanken
tuin opruimen
Tuin opruimen wanneer bezoekers komen
boekweit
boekweit
paardenhok
Paardenboxen