Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Natuursteen terras

In elke tuin hoort eigenlijk een terras. Die plaats is de woonkamer van de tuin en vaak het centrum van het buitenleven. Er zijn verschillende manieren waarop je een terras kunt aanleggen, maar het spektakel begint bij het uitkiezen van een type bestrating. Als je kiest voor natuursteen zeg je automatisch ja tegen een redelijk nauwkeurige legmethode. Het gebruik van de bestrating, en de intensiviteit daarvan, heeft namelijk direct gevolgen op de verwerking van de tegels.

De eerste stap van het werkelijke legproces begint bij het maken van een solide fundering. Afhankelijk van de ondergrond (de grondsoort) moet deze tussen de vijftien en dertig centimeter dik zijn. Let daarbij op eventuele verontreinigingen: als die er in zitten (even bellen met de zandleverancier) kan dat later problemen met zich meebrengen. De tegels worden dan vanaf de onderkant verontreinigd, waarbij de viezigheid door de steen heendringt. De vlekken die dan zichtbaar worden zijn bijna niet meer weg te halen.

Als het zandbed klaar is kunnen de tegels gelegd worden. Het is het slimst om een kleine voeg aan te houden. Op die manier vriezen de tegels namelijk niet stuk in een strenge winter. Die voegjes veeg je naderhand eenvoudig dicht met zand of split. Wat de juiste handelswijze is hangt echter ook af van het soort natuursteen. Overleg dat dus altijd met een professionele stratenmaker of vraag het na bij de leverancier van de tegels. Besteed bovendien aandacht aan de afwatering: zorg ervoor dat het terras een beetje afloopt zodat er geen water op de tegels kan blijven staan. In de winter kan dat namelijk vorstschade opleveren.

Hierboven ligt een beknopt stappenplan. Er is één tip, met betrekking op het bestellen van de tegels, die nog ontbreekt. Koop namelijk liever 5% meer dan ‘precies genoeg’. Als er tegels gesneden moeten worden zul je zien dat ‘precies genoeg’ synoniem blijkt voor ‘te weinig’. Dat probleem lijkt gemakkelijk op te lossen door een partij tegels bij te bestellen, maar dat levert vaak kleurverschillen op omdat die tegels uit een andere partij komen.

 

Offertes ontvangen voor een nieuw terras

Een nieuwe terras of oprit laten aanleggen door een gespecialiseerd aannemer? Via onderstaand formulier kan je online prijsaanvragen indienen bij gespecialiseerde aannemers actief in jouw regio. Nadat het formulier is ingevuld kunnen maximaal 3 verschillende aannemers een voorstel indienen.

 

 

 

 

 

Lees ook
Bankirai terras
Bankirai terras
terrastegels
Tuintegels
terras
Terras
terras
Vlonder
overkapping
terrasoverkapping
klinkers
Betonklinkers
terrasplanken
Kunststof terrasplanken
terras
Leistenen
terrasplanken
Terrasplanken
terras
Vlonderplanken
terrastegels
Terrasvloeren
luxe badkamer
Luxe badkamer