Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Kunststof terrasplanken

Een terras is een plaats in de tuin waar men op een verharde ondergrond eventueel kan gaan zitten. Om een terras van een toplaag te voorzien zijn er diverse mogelijkheden. Men kan onder andere kiezen voor (sier)stenen, tegels, kiezels, grind, houtsnippers en van terrasplanken.

Terrasplanken zijn in twee soorten onder te verdelen. Er zijn planken vervaardigd van hout evenals van kunststof. De voordelen van de kunststofplanken ten opzichte van de houten planken is voornamelijk te vinden in het onderhoud. Wanneer men immers onbehandelde planken neemt zal men deze van tijd tot tijd moeten behandelen met beits of olie. Dit om te voorkomen dat weersinvloeden de planken kunnen aantasten.

Kunststof terrasplanken kennen dit probleem echter niet. Men hoeft ze niet eerst te behandelen maar kan direct overgaan tot het plaatsen. Bovendien zijn dergelijke terrasplanken te verkrijgen in allerlei kleuren. Enig nadeel van dit materiaal is wel dat het glad kan worden wanneer het nat is. Ondanks het geribbelde oppervlak kan vocht op de planken ervoor zorgen dat men uit kan glijden.

Kunststof terrasplanken zijn erg duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Men hoeft deze planken niet, in tegenstelling tot hout, regelmatig te behandelen om verkleuring of aantasting door weer en insecten te voorkomen.

Naast de gewone kunststof terrasplanken zijn er eveneens planken in de handel waarin houtvezels zijn verwerkt. Dit geeft naast een natuurlijker effect bovendien extra stevigheid aan de planken. Dergelijke planken zien eruit als hout en voelen ook als echt hout maar missen de nadelen die aan hout kleven zoals bijvoorbeeld houtrot.

 

Offertes ontvangen voor een nieuw terras

Een nieuwe terras of oprit laten aanleggen door een gespecialiseerd aannemer? Via onderstaand formulier kan je online prijsaanvragen indienen bij gespecialiseerde aannemers actief in jouw regio. Nadat het formulier is ingevuld kunnen maximaal 3 verschillende aannemers een voorstel indienen.

 

 

 

 

 

Lees ook
Bankirai terras
Bankirai terras
terras stenen
Natuursteen terras
overkapping
terrasoverkapping
terras
Terras
terras
Leistenen
klinkers
Betonklinkers
terras
Vlonder
terrastegels
Terrasvloeren
terrasplanken
Terrasplanken
terrastegels
Tuintegels
terras
Vlonderplanken
luxe badkamer
Luxe badkamer