Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Bankirai terras

Een bankirai terras is vervaardigd van een houtsoort die afkomstig is van de Shorea laevis. Dit is een boom die hoofdzakelijk in Zuidoost-Azie groeit. Het hardhout wordt ook wel Bangkirai, Selangan Batu en Yellow Balau genoemd. Het bankirai dat in België wordt geïmporteerd is vooral afkomstig van Sarawak en Sabah.

Bankirai terras

Bankirai is een houtsoort die erg duurzaam is en die goed bestand is tegen aantasting door schimmels en insecten. Mede doordat het hout zo duurzaam is, is het hout populair geworden als constructiemateriaal voor onder andere dekdelen voor bruggen, waterwerken, tuinmeubelen, hekken, zwembaden, vlonders, enzovoorts.

Het bankirai kan voor allerlei doeleinden worden gebruikt zoals terrasplanken of –vlonders. Ondanks dat het een harde soort hout betreft is het toch gemakkelijk te bewerken. Men kan daarom kiezen om het hout met of juist zonder schroeven vast te zetten.

Na verloop van tijd zal het bankirai een grijze verkleuring laten zien. Dit is een specifiek kenmerk van de houtsoort. Wil men echter de oorspronkelijke kleur van bankirai behouden dan is dit mogelijk door het te behandelen met een speciale soort olie. Een groot voordeel van deze houtsoort is dat het na enige tijd niet zal gaan vervormen maar in de oorspronkelijke vorm blijven bestaan. Veel andere houtsoorten zullen onder invloed van diverse weersinvloeden zoals regen en vorst na verloop van tijd namelijk krom gaan trekken.

Voor een terras met een lange levensduur en weinig onderhoud is bankirai een goede oplossing. Alleen wanneer men de oorspronkelijke kleur wil behouden zal men het moeten oliën.

 

Offertes ontvangen voor een nieuw terras

Een nieuwe terras of oprit laten aanleggen door een gespecialiseerd aannemer? Via onderstaand formulier kan je online prijsaanvragen indienen bij gespecialiseerde aannemers actief in jouw regio. Nadat het formulier is ingevuld kunnen maximaal 3 verschillende aannemers een voorstel indienen.

 

 

 

 

 

Lees ook
klinkers
Betonklinkers
terrasplanken
Kunststof terrasplanken
terras
Leistenen
overkapping
terrasoverkapping
terras
Terras
terras
Vlonderplanken
terras
Vlonder
terrasplanken
Terrasplanken
terrastegels
Tuintegels
terras stenen
Natuursteen terras
terrastegels
Terrasvloeren
luxe badkamer
Luxe badkamer