Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

terrasoverkapping

Een terrasoverkapping wordt ook wel eens een veranda genoemd. Door een overkapping te plaatsen over een terras hoeft men bij slecht of regenachtig weer de tuinmeubelen niet meer als een haas binnen te gaan zetten. Zelf kan men eveneens langer buiten blijven zitten wanneer er een regenbui valt. Bovendien zit men onder een terrasoverkapping ook uit de wind wat het al snel behaaglijker maakt dan gewoon op een terras zitten.

Meestal worden terrasoverkappingen gemaakt van hout maar er komen ook steeds meer kunststof en metalen varianten in de handel. Men kan een terrasoverkapping helemaal zelf bouwen met behulp van losse planken maar er zijn ook terrasoverkapping te koop die in de vorm van een soort bouwpakket worden geleverd. De manier van werken bespaart veel werk en kan eenvoudig worden geplaatst met behulp van de bijgeleverde bouwtekening en bouwinstructies.

Kunststof terrasoverkappingen zijn nagenoeg onderhoudsvrij terwijl metalen of houten exemplaren wel het nodige onderhoud vergen. Metaal dient men tegen roest te beschermen en regelmatig van nieuwe verf te voorzien. Hout moet geïmpregneerd zijn of behandeld worden met bijvoorbeeld beits die voor buiten geschikt is.

Naast de traditionele terrasoverkappingen met een houten afdak heeft men tegenwoordig ook de mogelijkheid om een afdak van lichtdoorlatende kunststofplaten te maken. Zo vormt de terrasoverkapping geen belemmering voor de hoeveelheid licht in huis.

Naast een prettige plaats om te zitten kan een terrasoverkapping ook dienst doen om bijvoorbeeld was onder te drogen te zetten. Buiten drogen van wasgoed is immers niet altijd mogelijk in ons regenachtige land.

 

Offertes ontvangen voor een nieuw terras

Een nieuwe terras of oprit laten aanleggen door een gespecialiseerd aannemer? Via onderstaand formulier kan je online prijsaanvragen indienen bij gespecialiseerde aannemers actief in jouw regio. Nadat het formulier is ingevuld kunnen maximaal 3 verschillende aannemers een voorstel indienen.

 

 

 

 

 

Lees ook
terrastegels
Tuintegels
tuinhuis bouwen
Tuinhuis bouwen
tuin opruimen
Tuin opruimen wanneer bezoekers komen
terras stenen
Natuursteen terras
grasmaaiers
Grasmaaiers prijzen
Groen tegen schutting
Groene schutting
terras
Vlonder
paardenhok
Paardenboxen
terras
Terras
grondwerk
Grondwerk
keerwand
Keerwanden
boekweit
boekweit