Polycarbonaatplaten

Polycarbonaat, of afgekort PC, is een polymeer waarbij de aanwezige monomeren door middel van een carbonaatverbinding onderling verbonden worden. Polycarbonaat is een hard, stevig en transparant materiaal en kan, in tegenstelling tot veel andere kunststoffen, hoge temperaturen verdragen. Doordat het materiaal gemakkelijk te gebruiken is wordt het voor veel verschillende toepassingen ingezet. Zo kunnen er niet alleen cd’s, veiligheidbrillen, helmen en helmvizieren maar ook platen van worden gemaakt. Deze platen kan men gebruiken om bijvoorbeeld een terras mee te overkappen of om als dak te dienen van bijvoorbeeld een schuurtje.

Doordat polycarbonaatplaten doorzichtig zijn zorgen ze dat er geen lichtverlies optreedt in de woning wanneer er een terrasoverkapping is geplaatst. Verder zijn de platen goed bestand tegen de weersinvloeden waar men in ons land mee te maken kan krijgen. Bovendien hoeft men nauwelijks of geen onderhoud te plegen aan een dergelijke overkapping. Hooguit dient men de rest van de constructie (die uit hout of metaal bestaat) van tijd tot tijd te onderhouden.

Bij het gebruik van polycarbonaatplaten voor een terrasoverkapping heeft men nog een bijkomend voordeel: polycarbonaatplaten laten zich gemakkelijk verwerken tot het juiste formaat. Een terrasoverkapping op maat is met dit materiaal dus geen enkel probleem. Een nadeel is echter wel dat de temperatuur, onder een overkapping van polycarbonaatplaten, soms snel kan oplopen. Dit kan men echter voorkomen door een zonwerende variant te kiezen of een zonwerende folie op de platen aan te brengen. Zo heeft men wel de voordelen van polycarbonaatplaten maar van dit nadeel is men verlost.

Lees ook
terras
Vlonderplanken
terras
Vlonder
buitentrap
Buitentrap
prieel
Pergola's
terrastegels
Tuinkussens
gevelreiniging
Rugspuit
Nette voortuin
Tuin opruimen wanneer bezoekers komen.
paardenstal bodembedekking
Paardenstallen
stallen en boerderij
Trekkerhutten
tuin aanleggen
Bloembakken beton
konijn
konijnenren
paard in stal
Paardenboxen