Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Rozenboog

Een rozenboog is een object dat dient ter decoratie van een tuin. In de meeste gevallen is de rozenboog gemaakt van metaal of hout en voorzien van een rasterwerk. Wanneer men klimrozen of andere klimplanten naast de rozenboog plant en ze via het raster laat groeien ontstaan er een natuurlijke doorgang aan het begin van de tuin of als doorgang naar een ander tuingedeelte. Door het plaatsen van een rozenboog gaat men, als het ware, verticaal tuinieren. Het bodemoppervlak blijft immers gelijk terwijl men toch kan genieten van een schitterende bloem- en plantenpracht.

Er zijn echter een aantal dingen waaraan men moet denken bij het aanleggen van een rozenboog. Zo kan men deze het beste niet op het zuiden plaatsen wanneer deze begroeid moet worden met klimrozen. Door de volle middagzon kunnen immers de bloemen en de blaadjes van de rozen snel uitdrogen. Een roos kan beter op een plaats worden geplant waar zowel schaduw als zon is gedurende een dag. Ongedierte op rozen komt eveneens vaker voor wanneer de bloemen op het zuiden staan.

Doordat klimrozen meer takken per jaar aanmaken dan de meeste andere soorten rozen is het belangrijk dat ze voldoende voeding krijgen. Verder dient men de rozen eventueel extra vast te zetten aan de rozenboom door middel van een bindertje. Op die manier kunnen ze niet beschadigen of losraken wanneer er een onverwachte storm opsteekt. Rozenbogen worden over het algemeen als een romantische tuindecoratie gezien. Een dergelijk verfraaiing van de tuin vraagt wel wat meer onderhoud.

Lees ook
spijlen
Spijlen
houten prieel
Houten prieël
moderne pergola
Pergola's
tuinpoort
Tuinpoort
tuinmaterialen
Tuinmaterialen
terrastegels
Tuin tegels
Groen tegen schutting
Groene schutting
terras
Vlonderplanken
gevelreiniging
Rugspuit
konijnenhok
konijnenhokken
golfplaten
Daktuin
tuinhuis bouwen
Tuinhuis bouwen