konijnenren

Konijnen kunnen gehouden worden in konijnenhokken maar beter is om de dieren in een ren te plaatsen. Een konijnenhok is doorgaans te klein om een konijn in te huisvesten. Konijnen houden er namelijk van om te kunnen rennen, springen maar ook hebben ze de behoefte om elkaar te ontvluchten. De meeste konijnenhokken die men in de winkel kan kopen zijn aan de krappe kant. Voor elk konijn dient er tenminste 1 tot 2 vierkante meter oppervlak ter beschikking te staan.

Men kan besluiten om een gekocht hok uit te breiden met een ren of zelf een geschikte ren te maken. Bij de bouw van een konijnenren dient men rekening te houden met het minimale oppervlak dat een konijn nodig heeft. Daarna moet men stevig gaas met kleine mazen gebruiken om de ren mee te bedekken. In de meeste gevallen hebben konijnenrennen een vierkante of driehoekige vorm en zijn ze gemaakt van een harde houtsoort.

Om graven te voorkomen kan men de bodem van de ren eveneens bedekken met gaas. Dit voorkomt tevens dat het konijn kan uitbreken. Wil men het diertje toch de gelegenheid geven tot graven dan moet er een gazen constructie worden ingegraven tot zeker 1.20 meter diepte. De ren moet eveneens voorzien worden van een beschut binnenhok. Een konijn mag namelijk nooit in de tocht blijven zitten.

Maak in het binnenhok een gazen vloer zodat de urine en de keutels van het konijn niet in de ren kunnen blijven liggen. Het dier kan hier ziek van worden.

Lees ook
boekweit
boekweit
prieel
Pergola's
golfplaten
Daktuin
brievenbussen
Brievenbus inox
buitentrap
Buitentrap
overkapping
terrasoverkapping
tuinhuis
Tuinhuis bouwen
terrastegels
Tuinkussens
terrastegels
Tuin tegels
spijlen
Spijlen
gevelreiniging
Rugspuit
grasmaaier
Tuinmaterialen