Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Vlonderplanken

Het maken van een vlonder is een karwei dat men, met enige handigheid, zelf kan uitvoeren. Een vlonder kan men maken van kunststofplanken, geïmpregneerde houtenplanken of planken van hardhout. Elk materiaal heeft zijn eigen uistraling en eigen voor- en nadelen qua verwerking, onderhoud en gebruik.

De meest goedkope oplossing voor het maken van een vlonder is het gebruik van zachte houtsoorten. Echter op de langere termijn zal een dergelijke vlonder weleens duurder kunnen worden doordat men er veel vaker onderhoud aan moet plegen of zelfs de vlonder geheel moet vervangen. Beter is om geïmpregneerd hout te gebruiken en als onderliggers voor de vlonder hard houten latten te gebruiken.

Kies bij de aanschaf van vlonderplanken altijd die planken die het meest recht zijn. Hout is immers een natuurproduct waardoor het kan voorkomen dat sommige planken wat krom staan. Tijdens de aanleg van de vlonder kan men een kleine kromming echter wel corrigeren (zachte houtsoorten laten ze gemakkelijker rechtbuigen dan de hardere varianten).

Bij hardhouten planken kan het voorkomen dat ze na verloop van tijd een grijze waas over zich heen krijgen. Wil men dit voorkomen dan moeten de planken worden behandeld met een zogenaamde hardhoutolie.

De laatste jaren gaan steeds meer mensen kunststof vlonderplanken gebruiken. Na het stijgen van de houtprijzen is deze groei alleen maar sterker geworden. De kunststof planken zijn vaak een combinatie van hout en een soort hars. Het gebruikte hout is in veel gevallen afval van de houtzagerijen. Voordeel van deze planken is dat ze niet splinteren.

 

Offertes ontvangen voor een nieuw terras

Een nieuwe terras of oprit laten aanleggen door een gespecialiseerd aannemer? Via onderstaand formulier kan je online prijsaanvragen indienen bij gespecialiseerde aannemers actief in jouw regio. Nadat het formulier is ingevuld kunnen maximaal 3 verschillende aannemers een voorstel indienen.

 

 

 

 

 

Lees ook
terrasplanken
Kunststof terrasplanken
tuin
Tuin
stallenbouw paard
Stallenbouw
terrastegels
Terrasvloeren
terrastegels
Tuin tegels
tuinhuis fundering
Tuinhuis fundering
terras
Leistenen
automatische grasmaaier
Automatische grasmaaier
tuin aanleggen
Onderhoud tuin
grondwerk
Grondwerk
houten prieel
Houten prieël
tuinmaterialen
Tuinmaterialen