Buitentrap

Trappen zijn handig wanneer men van het ene niveau naar een andere wil komen. Door van trede naar trede te stappen kan men, door zowel horizontaal als vertikaal voort te bewegen, zich van beneden naar boven begeven en omgekeerd natuurlijk. Men komt trappen tegen op allerlei verschillende plaatsen zowel binnen als buitenshuis.

In tuinen waar men niveauverschillen heeft aangebracht kunnen trappen een uitstekende oplossing zijn om de hoogteverschillen te overbruggen. Verder kunnen buitentrappen toegang verschaffen tot hoger gelegen deuren van bijvoorbeeld een tuinhuis of de woning zelf. Maar ook uit veiligheidsoverwegingen kan men een buitentrap aanbrengen in de vorm van een zogenaamde brandtrap of noodtrap.

Er kunnen verschillende materialen worden gebruikt voor de aanleg van een buitentrap zoals hout, beton of (natuur)steen. Elk materiaal heeft uiteraard zijn eigen voor- en nadelen.

Zo heeft een buitentrap vervaardigd van hout wel een natuurlijke uitstraling maar zal een veel kortere levensduur hebben dan bijvoorbeeld (natuur)steen of beton. Welk materiaal men ook wil gaan gebruiken, het is belangrijk dat men ervoor zorgt dat de trap niet glad wordt wanneer er vocht op komt. Dit kan men voorkomen door de traptreden licht te laten hellen zodat het vocht naar beneden kan stromen. De helling mag echter ook niet te veel zijn omdat men anders het risico loopt om van de treden te glijden.

Om meer te steun te bieden, aan personen die de trap op- of afgaan, kan de buitentrap voorzien worden van één of twee leuningen waar men zich dan aan vast kan houden.

 

Online offerte aanvragen voor trapwerken

Via onderstaand formulier kan je makkelijk en snel online offertes aanvragen op maat van jouw project:

 

 

 

 

 

Lees ook
traplift
Personenlift
wilgentenen
Tuin omheining
boekweit
boekweit
Tuinhuis fundering
tuin aanleggen
Rozenboog
paardenstal boerderij
Stallenbouw
betonwerken
Keerwanden
trappen
Trappenmakerij
traploper
Traploper
draaitrap
Draaitrap
betonwerken
Grondwerk
trappen
Trappen prijzen