Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Buitentrap

Trappen zijn handig wanneer men van het ene niveau naar een andere wil komen. Door van trede naar trede te stappen kan men, door zowel horizontaal als vertikaal voort te bewegen, zich van beneden naar boven begeven en omgekeerd natuurlijk. Men komt trappen tegen op allerlei verschillende plaatsen zowel binnen als buitenshuis.

In tuinen waar men niveauverschillen heeft aangebracht kunnen trappen een uitstekende oplossing zijn om de hoogteverschillen te overbruggen. Verder kunnen buitentrappen toegang verschaffen tot hoger gelegen deuren van bijvoorbeeld een tuinhuis of de woning zelf. Maar ook uit veiligheidsoverwegingen kan men een buitentrap aanbrengen in de vorm van een zogenaamde brandtrap of noodtrap.

Er kunnen verschillende materialen worden gebruikt voor de aanleg van een buitentrap zoals hout, beton of (natuur)steen. Elk materiaal heeft uiteraard zijn eigen voor- en nadelen.

Zo heeft een buitentrap vervaardigd van hout wel een natuurlijke uitstraling maar zal een veel kortere levensduur hebben dan bijvoorbeeld (natuur)steen of beton. Welk materiaal men ook wil gaan gebruiken, het is belangrijk dat men ervoor zorgt dat de trap niet glad wordt wanneer er vocht op komt. Dit kan men voorkomen door de traptreden licht te laten hellen zodat het vocht naar beneden kan stromen. De helling mag echter ook niet te veel zijn omdat men anders het risico loopt om van de treden te glijden.

Om meer te steun te bieden, aan personen die de trap op- of afgaan, kan de buitentrap voorzien worden van één of twee leuningen waar men zich dan aan vast kan houden.

 

Online offerte aanvragen voor trapwerken

Via onderstaand formulier kan je makkelijk en snel online offertes aanvragen op maat van jouw project:

 

 

 

 

 

Lees ook
polycarbonaat
Polycarbonaatplaten
trekkerhutten
Trekkerhutten
tuinmaterialen
Tuinmaterialen
trappen prijzen
Trappen prijzen
automatische grasmaaier
Automatische grasmaaier
tuinhuis fundering
Tuinhuis fundering
grasmaaiers
Grasmaaiers prijzen
Groen tegen schutting
Groene schutting
tuin opruimen
Tuin opruimen wanneer bezoekers komen
trappen
Trappen
brievenbussen
Brievenbus inox
konijnenhok
konijnenhokken