Prijs traphekje
Voor veel mensen is veiligheid het belangrijkste wat er is. Niet alleen beveiliging, maar ook de veiligheid die zorgt dat je gezond en in leven blijft. Zeker als er kinderen aanwezig zijn doen ouders graag nog een stapje extra bij het zo veilig mogelijk maken van hun huis. Een item dat dan niet mag ontbreken is een sterke trapafscheiding inclusief traphekje.
Het lijkt heel eenvoudig om er een aan te schaffen en die te plaatsen, maar er zijn meer dingen waar je op moet letten dan je in eerste instantie zou verwachten.
Er zijn namelijk een aantal richtlijnen opgesteld om te garanderen dat er zo min mogelijk ongelukken met traphekjes gebeuren. Zo moet het (vanaf de grond) minstens 75 centimeter hoog zijn en mag de afstand tussen de vloer en de onderkant van het hekje niet meer dan 6,5 centimeter bedragen.
Natuurlijk is het ook essentieel dat het hekje zelf stevig is, evenals de sluiting: het moet niet openspringen als een kind er overheen probeert te klauteren of er tegenaan valt. De laatste is ook meteen de minst bekende, maar ouders moeten de vergrendeling met één hand kunnen openen. Als je erover nadenkt is dat best logisch: zou je daar twee handen voor nodig hebben kun je niet op het kind letten en valt deze voor je het weet van de trap af.
Traphekjes zonder boren bevestigen is de meest courant gekozen optie. Op die manier heb je alle voordelen inzake veiligheid, maar ook het comfort en gemak om het traphekje te plaatsen.
Traphekje kostprijs.
Kortom: een flink lijstje om mee te nemen naar de winkel. Gelukkig voldoen de meeste traphekjes wel aan deze eisen en hoef je dan ook geen kapitaal uit te geven voor zo’n kinderhekje. Denk aan prijzen die beginnen bij veertig euro en doorgaan tot een bedrag dat honderd euro hoger ligt.
Loop overigens met een grote boog om harmonica- of schaarhekjes heen: ze zijn eenvoudig door kinderen open te krijgen, ze zijn makkelijk te beklimmen en zijn niet stevig. Daarnaast kan een kind er makkelijk klem tussen komen te zitten.