Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Spiltrap

Een trap is een methode om zich te verplaatsen van het ene naar een ander hoger of lager gelegen vlak. Dit gebeurt door zich zowel vertikaal al horizontaal voort te bewegen. Men doet dit door van trede naar trede te stappen. Trappen zijn er in verschillende soorten zoals vast (steek- of draaitrappen) of verplaatsbaar (huishoudtrap of keukentrapje). Vaste trappen kunnen eveneens allerlei vormen hebben variërend van recht tot draaiend en van sloom tot steil.

Een spiltrap is een voorbeeld van een draaitrap waarbij de treden van de trap rond een centrale spil draaien. Vaak wordt een dergelijke trap ook wel eens een wenteltrap genoemd hoewel een wenteltrap van origine geen spil in het midden heeft.

Spiltrappen worden vaak gebruikt in ruime hallen of wanneer men de opgang naar de bovenverdieping vanuit de woonkamer heeft gepland. Een spiltrap kan in dergelijke gevallen niet alleen goed dienst doen als manier op van beneden naar boven te komen en vice versa natuurlijk, de trap kan ook een bijdrage leveren aan de sfeer en de uitstraling van de ruimte waarin deze zich bevindt.

Een spiltrap kan orden vervaardigd van zowel hout als metaal. Men kan zelfs een combinatie van beide materialen gebruiken om een speels en toch stijlvol effect te creëren. In de meeste gevallen zullen de spiltrappen voorzien zijn van open treden (de stootborden ontbreken hierbij dus) aardoor men een ruimtelijk effect verkrijgt. Door de tijdloze uitstraling van de meeste spiltrappen kunnen ze bijna in elk interieur en bouwstijl goed tot hun recht komen.

 

Online offerte aanvragen voor trapwerken

Via onderstaand formulier kan je makkelijk en snel online offertes aanvragen op maat van jouw project:

 

 

 

 

 

Lees ook
draaitrap
Draaitrap
Lindam veiligheidshekje traphekje
Prijs traphekje
trap
Trappen maken
buitentrap
Buitentrap
traploper
Trapbekleding
draaitrap
Wenteltrap
trappen
Trappenmakerij
ladder
Trapladders
trappen
Trappen
trap-schilderen
Trap schilderen
traplift
Personenlift
trappen
Steektrap