Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Draaitrap

draaitrap

Een trap zorgt ervoor dan men van de ene verdieping naar de andere kan lopen door zowel in horizontale als verticale richting voort te bewegen. Nu is het niet altijd mogelijk, of gewenst, om de trap in een rechte lijn te laten lopen waardoor men trappen creëert waarin draaiingen zitten. Dergelijke trappen worden daarom ook wel draaitrappen genoemd. Voorbeelden van draaitrappen zijn spil- en wenteltrappen.

Door een draaitrap kan een veel kleiner oppervlak worden gebruikt om de overbrugging te maken tussen twee verdiepingen. Zou men een bijvoorbeeld een steektrap plaatsen dan heeft men soms wel het dubbele grondoppervlak nodig om de trap te kunnen plaatsen. Bovendien kan een draaitrap ook prima een opgang vormen vanuit een woonkamer. Zeker wanneer de draaitrap van een stijlvolle leuning wordt voorzien.

Heden ten dage gebruikt men draaitrappen voor uit esthetisch oogpunt of om ruimte te besparen. Vroeger was het vaak de enige manier om een grotere hoogte te kunnen overwinnen in een ruimte waar men maar een beperkt grondoppervlak ter beschikking had zoals bijvoorbeeld in een toren van een kerk of kasteel vaak het geval was. Deze draaitrappen waren vaak wenteltrappen. Vandaag de dag gebruikt men echter zowel wentel- als spiltrappen wanneer men een draaitrap gaat plaatsen.

Hadden de draaitrappen in vroeger tijden vaak onregelmatige traptreden doordat men vaak werkte met (natuur)steen. Tegenwoordig gebruikt men echter vaker metaal of hout dat gemakkelijker te verwerken is en bovendien op maat gemaakt bij de klant geleverd kan worden. Zelfs draaitrappen als bouwpakket zijn gewoon te koop.

 

Online offerte aanvragen voor trapwerken

Via onderstaand formulier kan je makkelijk en snel online offertes aanvragen op maat van jouw project:

 

 

 

 

 

Lees ook
trappen prijzen
Trappen prijzen
trappen maken
Trappen maken
prijs traphekje
Prijs traphekje
trapbekleding
Trapbekleding
trapleuning
Trapleuningen
trappen
Trappen
trap-schilderen
Trap schilderen
personenlift
Personenlift
traploper
Traploper
trapladder
Trapladders
Trappenmakerij
draaitrap
Wenteltrap