Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Trappen

Een trap vormt een verbinding tussen twee vlakken die elk op een ander niveau gelegen zijn. Dit kan zowel in een gebouw zijn als buiten op een ongelijk terrein. Door middel van de trap kan men zich lopend verplaatsen. Dit doet men door zowel horizontaal als vertikaal voor te bewegen en zich op die manier van het ene naar het andere niveau te verplaatsen. Men kan een trap zowel omhoog (klimmend) als omlaag (dalend) gebruiken. Trappen zijn in zowel een vaste vorm zoals in een gebouw of los zoals het geval is bij een verplaatsbare huishoudtrap.

De naamgeving van een trap heeft in de meeste gevallen betrekking op het uiterlijk van een dergelijke trap. Een trap die recht omhoog loopt wordt daarom eenvoudigweg een rechte- of steektrap genoemd terwijl een draaiende (=wentelende) trap gewoon een wenteltrap heet. Een draaiende trap die rondom een spil draait wordt logischerwijs daarom een spiltrap genoemd. Een trap kan verder ook nog op bepaalde plaatsen voorzien zijn van zogenaamde kwarten. Dit wil zeggen dat ze op die plaats een draai maken. Een trap met een onderkwart heeft dus een draai aan de onderkant terwijl een trap met een bovenkwart juist boven een draai maakt. Natuurlijk is het ook mogelijk dat een trap niet één maar twee kwarten heeft.

Een vaste trap heeft meestal zogenaamde stootborden. Een stootbord is het paneel dat twee traptreden met elkaar verbindt en de trap dicht maakt. Doordat men vaak met de voet dit paneel raakt wordt het een stootbord genoemd.

 

Online offerte aanvragen voor trapwerken

Via onderstaand formulier kan je makkelijk en snel online offertes aanvragen op maat van jouw project:

 

 

 

 

 

Lees ook
ladder
Trapladders
Lindam veiligheidshekje traphekje
Prijs traphekje
trappen
Trappen prijzen
draaitrap
Wenteltrap
traploper
Traploper
trap-schilderen
Trap schilderen
trap
Trappen maken
trappen
Steektrap
traploper
Trapbekleding
draaitrap
Draaitrap
steektrap
Trapleuningen
buitentrap
Buitentrap