Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Traploper

Het gebruik van een traploper kan verschillende redenen hebben. Allereerst men vindt een traploper gewoon mooi om te zien en dus is de loper ter decoratie. Verder kan men een traploper leggen om het geluid te dempen dat men veroorzaakt wanneer men de trap op of af loopt. Tevens beschermt een traploper de onderliggende trap tegen vuil en slijtage door het betreden ervan. Om veiligheidsoverwegingen wordt een traploper altijd vast op een trap gemonteerd. Zou men dit niet doen dan is de kans groot dat de traploper gaat schuiven en men van de trap af naar beneden valt.

Traplopers zijn er in allerlei variëteiten: van grof tot lekker zacht materiaal en van een ruig tot klassiek design. De materialen verschillen van sisol tot wol, en van polyester tot kokosvezel. Voor elke woonstijl is dus wel een traploper te vinden die er goed bij past. De uitstraling van een trap met daarop een traploper is echter in de meeste gevallen luxe en comfort.

Het passend maken van een traploper is nog echt handwerk. Elke trap is immers anders en de traploper moet wel mooi aansluiten op de treden en daarnaast de eventuele draaien volgen die een trap maakt. Men kan ervoor kiezen om de traploper aan de trap vast te maken of om de loper demontabel te maken zodat men ten alle tijden de loper kan reinigen of de trap bijvoorbeeld kan schilderen. Het is dan zelfs mogelijk om de traploper mee te verhuizen indien men van woning wil gaan wisselen.

 

Online offerte aanvragen voor trapwerken

Via onderstaand formulier kan je makkelijk en snel online offertes aanvragen op maat van jouw project:

 

 

 

 

 

Lees ook
draaitrap
Wenteltrap
prijs traphekje
Prijs traphekje
trapleuning
Trapleuningen
trapladder
Trapladders
trappen prijzen
Trappen prijzen
buitentrap
Buitentrap
trappen
Trappen
draaitrap
Spiltrap
trap-schilderen
Trap schilderen
personenlift
Personenlift
steektrap
Steektrap
Trappenmakerij