Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Personenlift

personenlift

Een lift is een systeem om mensen en goederen op een verticale manier te kunnen verplaatsen. Men kan twee soorten liften onderscheiden namelijk de personen- en de goederenlift die, zoals de woorden al duidelijk maken bedoeld zijn om respectievelijk mensen danwel goederen mee te verplaatsen. Een personenlift kan zowel in een woning als in een openbaar gebouw uitkomst bieden voor mensen die niet (of minder goed) in staat zijn om trappen te beklimmen. Soms zijn gebouwen bovendien te hoog voor bepaalde groepen mensen om door middel van een trap te beklimmen.

Hoewel de personenlift een erg moderne uitvinding lijkt te zijn is niets echter minder waar. Al in de tijd van de Romeinen had keizer Nero al een lift tot zijn beschikking in zij paleis. Maar ook de Franse koning Lodewijk XV kon door middel van een personenlift zijn maîtresse bezoeken die op een bovenliggende etage van zijn paleis woonachtig was.

In het jaar 1852 heeft Elisha Otis de eerste lift gebouwd die was voorzien van een veiligheidsinrichting die moest voorkomen dat de liftcabine naar beneden zou storten wanneer de liftkabels zouden breken. Het veiligheidssysteem werkte als volgt: wanneer de liftkabel braken, en de druk van de kabel wegvalt, dan grepen klauwen die aan de liftcabine zaten in een getande geleiderail welke in de liftschacht gemonteerd zat. Zo werd de lift in zijn val tegen gehouden en werden de liften een stuk veiliger. Ook heden ten dage wordt deze methode nog gebruikt om ongelukken met personen- en goederenliften te voorkomen.

 

Online offerte aanvragen voor trapwerken

Via onderstaand formulier kan je makkelijk en snel online offertes aanvragen op maat van jouw project:

 

 

 

 

 

Lees ook
trappen
Trappen
traploper
Traploper
trapleuning
Trapleuningen
draaitrap
Spiltrap
trapbekleding
Trapbekleding
steektrap
Steektrap
trapladder
Trapladders
trap-schilderen
Trap schilderen
buitentrap
Buitentrap
draaitrap
Draaitrap
trappen maken
Trappen maken
trappen prijzen
Trappen prijzen