Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Steektrap

steektrap

Een steektrap is een binnentrap die recht is van vorm. Net als alle andere trappen heeft een steektrap de functie om twee vlakken, die op een verschillend niveau liggen, met elkaar te kunnen verbinden.

Bij de aanleg van een steektrap dient men niet alleen rekening te houden met het esthetische maar ook met het loopcomfort en vooral de kwaliteit van de trap. De trap neemt immers een belangrijk deel van het woningontwerp voor zijn rekening. Afhankelijk van de persoonlijke smaak, de beschikbare ruimte en het interieur kan men verschillende materialen gebruiken voor het maken van een steektrap. Meestal echter gebruikt men hout of een metaal zoals RVS of aluminium. Elk materiaal heeft zijn eigen eigenschappen en dus ook voor- en nadelen.

Doordat een steektrap recht omhoog gaat is er, in vergelijking met een draaitrap, meer oppervlak nodig. Wel heeft men de ruimte onder de trap dan ter beschikking om bijvoorbeeld als opbergplaats te gebruiken. Bovendien is de steektrap in veel gevallen veiliger dan een trap waarin een draai is verwerkt. Bij de draai worden de treden aan één zijde immers smaller waardoor men gemakkelijk een misstap maakt en dan van de trap kan vallen.

Steektrappen kunnen zowel stootborden bevatten als open treden hebben. Door aan de trap een leuning te bevestigen verhoogd men niet alleen de veiligheid maar voegt men ook een decoratief element aan de steektrap toe. Door het toevoegen van een leuning kan men bovendien ook meerdere materialen gebruiken zodat de trap bij het interieur kan worden aangepast.

 

Online offerte aanvragen voor trapwerken

Via onderstaand formulier kan je makkelijk en snel online offertes aanvragen op maat van jouw project:

 

 

 

 

 

Lees ook
buitentrap
Buitentrap
draaitrap
Wenteltrap
trap-schilderen
Trap schilderen
draaitrap
Spiltrap
prijs traphekje
Prijs traphekje
draaitrap
Draaitrap
trappen maken
Trappen maken
trapladder
Trapladders
trappen prijzen
Trappen prijzen
trapbekleding
Trapbekleding
trapleuning
Trapleuningen
trappen
Trappen