Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Trap schilderen

Voordat men begint met schilderen moet er meestal veel voorwerk worden verricht. Zo dient de oude verflaag verwijderd te worden, het te schilderen oppervlak geschuurd te worden en met een laag grondverf worden bedekt. Het schilderen van een trap is hier geen uitzondering op.

Gaat men een trap schilderen dan dient men echter wel rekening te houden met het feit dat de trap regelmatig belopen zal worden. De verf die men gaat gebruiken dient dus slijtvast te zijn en bovendien voorzien te worden van één of meerdere laklagen.

Heeft men de juiste verf gevonden en is de trap schilderklaar dan kan het eigenlijke schilderwerk van start gaan. Wanneer men een trap wil schilderen dan kan men het beste van boven naar beneden te werk gaan. Moet men de trap gedurende de schilderperiode nog gebruiken om bijvoorbeeld naar de slaapkamers of de badkamer te gaan dan kan men het beste na elke geverfde traptrede er eentje ongeverfd laten zodat men die kan gebruiken om op te lopen wanneer men naar boven of naar beneden wil gaan. Op het moment dat de geschilderde treden goed zijn gedroogd en zijn uitgehard kan men dan de resterende treden gaan schilderen. Men kan eventueel de treden die al gereed zijn markeren zodat men die kan gebruiken om de trap op of af te lopen.

Een geschilderde trap is meestal glad. Het is dan ook aan te raden om de treden van een antislip rand te voorzien of om er stoffen traptreden op vast te lijmen.

 

Online offerte aanvragen voor trapwerken

Via onderstaand formulier kan je makkelijk en snel online offertes aanvragen op maat van jouw project:

 

 

 

 

 

Lees ook
steektrap
Steektrap
Trappenmakerij
buitentrap
Buitentrap
trappen maken
Trappen maken
trapbekleding
Trapbekleding
draaitrap
Wenteltrap
trapleuning
Trapleuningen
trappen
Trappen
trapladder
Trapladders
personenlift
Personenlift
draaitrap
Spiltrap
draaitrap
Draaitrap