Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Trappen maken

trappen maken

Een trap maken is een secuur werk en dient daarom door een deskundige te worden uitgevoerd. Zo mag bijvoorbeeld het hoogteverschil (ook wel de optrede genoemd) tussen twee treden niet te groot of te klein zijn. Verder mag de heling van de trap niet te steil zijn en moet een gebogen trap (zoals een spil- of wenteltrap) ook nog over een goede looplijn beschikken.

Nadat de klant eerst offertes heeft aangevraagd bij één of meerdere trappenmakerijen kan worden gekeen welk bedrijf de beoogde trap onder de meest gunstige voorwaarden kan leveren. Heeft men deze keuze gemaakt dan kan een medewerker van de trappenmakerij ter plaatse komen om alles exact op te meten.

Deze gegevens worden bij het bedrijf in een speciaal computersysteem ingevoerd. Een uitslag (een soort plattengrond van de trap) kan dan eenvoudig worden gemaakt. De klant krijgt van deze uitslag een werktekening toegezonden, dit ter controle van de opdracht. Zijn beide partijen het eens over de prijs en de opdracht dan zal de klant overgaan tot het schriftelijk bevestigen van de opdracht onder de afgesproken voorwaarden.

De eigenlijke productie van de trap kan nu beginnen. In veel trappenmakerijen gebruikt men zowel nieuwe technieken, zoals een CNC trappenfrees, als conventionele methoden of handwerk om het gewenste resultaat te bereiken. Nadat de trap klaar is kan de klant deze in zijn geheel of in gedeelten laten leveren of ophalen. Het is ook mogelijk dat de trappenmakerij de montage van de trap zal verrichten. Hierover dienen vooraf afspraken te worden gemaakt.

 

Online offerte aanvragen voor trapwerken

Via onderstaand formulier kan je makkelijk en snel online offertes aanvragen op maat van jouw project:

 

 

 

 

 

Lees ook
steektrap
Steektrap
trap-schilderen
Trap schilderen
buitentrap
Buitentrap
trapbekleding
Trapbekleding
draaitrap
Wenteltrap
prijs traphekje
Prijs traphekje
trapladder
Trapladders
personenlift
Personenlift
trappen prijzen
Trappen prijzen
trappen
Trappen
draaitrap
Draaitrap
traploper
Traploper