Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Brievenbus inox

brievenbussen

Brievenbussen hebben vaak erg veel te verduren. Ze staan altijd in weer en wind en worden blootgesteld aan allerlei weersomstandigheden variërend van vorst tot temperaturen die zelfs tropisch aanvoelen. Verder hebben regen, hagel en sneeuw ook hun invloeden op de brievenbussen. Het materiaal waarvan een brievenbus is gemaakt is derhalve dan ook erg belangrijk. Bovendien moet er een materiaal gekozen worden wat goed af te sluiten is zodat niemand toegang heeft tot vertrouwelijke en persoonlijke poststukken.

Tegenwoordig worden de meeste brievenbussen gemaakt van kunststof, metaal of inox. Kunststof is echter zeer gevoelig voor weersinvloeden zoals zon en vorst. Het gaat verkleuren en kan zelfs gaat scheuren of stukvriezen bij hevige vorst. Metaal zoals ijzer daarentegen is gevoelig voor roest wanneer er een constante blootstelling aan vocht plaats vindt. Hierdoor lijkt een brievenbus gemaakt van inox de meest ideale oplossing. Inox, dat ook wel roestvrij of roestvast staal wordt genoemd, is een legering van hoofdzakelijk chroom, ijzer, nikkel en koolstof.

De voordelen van een brievenbus van inox zijn de hardheid van het materiaal, het is bovendien bestendig tegen roest en het is niet magnetisch. Door deze eigenschappen hebben de diverse weersinvloeden veel minder of zelfs geen vat op het materiaal en blijft de brievenbus er langer fraai uitzien. Zelfs een flinke hagelbui kan er niet voor zorgen dat de brievenbus vol krassen komt te staan.

Een ander bijkomend voordeel van inox brievenbussen is dat ze gemakkelijk kunnen worden gepersonaliseerd. Men kan er bijvoorbeeld het huisnummer en/of de eigen naam op aanbrengen.

Lees ook
terras
Vlonder
boekweit
boekweit
Groen tegen schutting
Groene schutting
spijlen
Spijlen
tuinmaterialen
Tuinmaterialen
polycarbonaat
Polycarbonaatplaten
terrastegels
Tuin tegels
tuinkussens
Tuinkussens
tuin
Tuin
tuin aanleggen
Onderhoud tuin
overkapping
terrasoverkapping
terras
Vlonderplanken