Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Tuinhuis fundering

Een tuinhuis is tegenwoordig vaak een bouwsel van hout dat men in de tuin kan plaatsen. Erg belangrijk is dat het tuinhuis voorzien van een stevige fundering. Dat zorgt ervoor dat het tuinhuis stevig bast staat.

Tuinhuis laten plaatsen en benieuwd naar een prijs op maat? Vraag vrijblijvend offertes aan via het offerteformulier.

 

 

tuinhuis fundering

 

Fundering tuinhuis: Tips & Aandachtspunten

Een tuinhuis wordt ook wel eens een blokhut genoemd. Het tuinhuis werd van oorsprong gebruikt als opslagplaats of deed dienst als kleine woning. Het bouwsel werd gemaakt door het stapelen van balken of planken. Deze planken of balken passen op de hoeken door middel van gemaakte uitsparingen in elkaar en vormen zo een stevige constructie.

Het fundament ofwel de fundering is dat gedeelte van een gebouw of van een constructie dat ervoor zorgt het eigen gewicht en de krachten die daarop worden uitgeoefend worden overgedragen aan de draagkrachtige ondergrond. Naast het eigen gewicht van het gebouw oefenen ook krachten van bijvoorbeeld sneeuw en winddruk een bepaalde kracht uit op de fundering. Voor een tuinhuis is het eveneens van groot belang dat dit stevig vast staat.

Men dient een fundering voor een tuinhuisje goed waterpas te leggen. Zou men dit immers verzaken dan bestaat er de kans op verzakkingen of problemen met het openen en sluiten van ramen en deuren. De fundering voor een tuinhuisje wordt meestal van beton of van tegels gemaakt. Maar allereerst graaft men de grond circa 29 tot 25 centimeter af, daarna wordt er een laag ophoogzand aangebracht en alles goed aangetrild zodat het geheel niet kan gaan nazakken. Als laatste kan men de fundering van beton (met betonmatten om scheuren te voorkomen) plaatsen of van betontegels die opgesloten worden door betonbanden. Op deze fundering kan het tuinhuisje worden geplaatst. Lees hier meer over het bouwen van een tuinhuis.

Tip: Prijzen vergelijken

Een tuinhuis bouwen is niet eenvoudig en vergt het nodige denkwerk. Laat je zeker bijstaan door een ervaren vakman om er zeker van te zijn dat je paard niets te kort komt. Vergelijk verschillende prijsvoorstellen. Zo kies je het aanbod dat het best past bij jouw specifieke situatie en wensen. Vrijblijvend offertes op maat aanvragen kan via onderstaand offerteformulier.

 

 

Online offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kan je makkelijk en snel online offertes aanvragen op maat van jouw project:

 

 

 

 

 

Lees ook
gevelreiniging
Rugspuit
golfplaten
Daktuin
Groen tegen schutting
Groene schutting
houten prieel
Houten prieël
keerwand
Keerwanden
tuin opruimen
Tuin opruimen wanneer bezoekers komen
stallenbouw paard
Stallenbouw
grondwerk
Grondwerk
polycarbonaat
Polycarbonaatplaten
paardenhok
Paardenboxen
automatische grasmaaier
Automatische grasmaaier
terrastegels
Tuin tegels