Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Houten prieël

Een prieel is een tuinhuisje dat aan één of meerdere zijden open is. Prielen kunnen van metaal of hout worden vervaardigd afhankelijk van de persoonlijke smaak, de tuin waarin het prieel dient te worden geplaatst en de verwachtingen die men heeft ten aanzien van het onderhoud en de levensduur.

 

houten prieel

 

In vergelijking met metaal heeft een prieel van hout een kortere levensduur maar vergt ongeveer evenveel onderhoud. Men dient zowel het metaal als het hout te beschermen tegen de wisselende weersomstandigheden die ons land kent. Metaal kan namelijk gaan roesten wanneer het niet goed beschermd is terwijl hout gaat verweren of houtrot op kan treden.

Doordat hout een natuurlijk materiaal is zal een houten prieel een natuurlijke en warme uitstraling geven. Een exemplaar dat van metaal vervaardigd is zal eerder een kil, maar soms ook statig, effect geven aan de tuin. Hout heeft echter als voordeel dat het niet extreem warm of koud aan gaat voelen. Metaal kan namelijk bij warm zonnig weer erg heet worden en wanneer de temperatuur daalt heel erg koud worden.

Houten prielen zijn momenteel nog steeds gewild en daarom volop verkrijgbaar in tuincentra en bouwmarkten. Hier kan men zowel bouwpakketten kopen als losse houten planken om het prieel helemaal op maat te maken. Door een houten prieel te vervaardigen van geïmpregneerd hout hoeft men zich geen zorgen te maken over houtrot of verwering. De bouw kan met dit materiaal direct van start gaan. Bovendien hoeft men niet elke paar jaar een nieuwe beschermlaag aan te brengen.

Lees ook
paardenstal
Paardenstallen
tuinhuis bouwen
Tuinhuis bouwen
konijnenren
konijnenren
konijnenhok
konijnenhokken
golfplaten
Daktuin
polycarbonaat
Polycarbonaatplaten
terras
Vlonderplanken
keerwand
Keerwanden
boekweit
boekweit
trekkerhutten
Trekkerhutten
overkapping
terrasoverkapping
tuinpoort
Tuinpoort