Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Trekkerhutten

Trekkerhutten zijn zeer geliefde vakantieverblijven maar kunnen ook uitstekend in een tuin worden geplaatst als tuinhuis of extra opberg- of woonruimte.

Trekkerhut laten plaatsen en benieuwd naar prijzen op maat? Vrijblijvend offertes aanvragen kan via de offertepagina

 

trekkerhutten

 

Materialen en opbouw trekkerhut

Een trekkershut is meestal van hout gemaakt. In sommige gevallen is de hut op palen geplaatst om zo geen last te hebben van optrekkend vocht of ongedierte dat naar binnen kan komen. Een trekkershut lijkt qua uiterlijk op een chalet maar kan dus ook op palen staan wat bij een gewoon chalet niet gebruikelijk is.

Doordat een trekkershut dag in dag uit wordt blootgesteld aan allerlei verschillende weersinvloeden zal men hiermee bij de plaatsing rekening moeten houden. Allereerst dient men het hout goed te behandelen of geïmpregneerd hout te nemen om de hut van te bouwen. Dit geldt eveneens voor de palen die in de grond worden geplaatst om de trekkershut aan te bevestigen. Het bevestigen is een klus die veel zorg vraagt omdat bij hevige wind of een storm de hut wel moet blijven staan.

In ons klimaat kan er bovendien veel regen en andere neerslag vallen die het hout aan kunnen tasten. Geïmpregneerd hout is al voorbehandeld terwijl men al het overige hout zelf een juiste behandeling dient te geven met bijvoorbeeld buitenbeits of een ander houtbeschermend product. Op deze manier kan men jaren langer plezier hebben van de trekkershut.

Wanneer men de hut ook in de koudere maanden wil gaan benutten moet zorgen voor goede isolatie en eventueel een verwarmingssysteem aanleggen. Men kan de hut isoleren met bijvoorbeeld glaswolplaten.

 

Tip: Prijzen vergelijken

Een trekkerhut bouwen is niet eenvoudig en vergt het nodige denkwerk. Laat je zeker bijstaan door een ervaren vakman om er zeker van te zijn dat je paard niets te kort komt. Vergelijk verschillende prijsvoorstellen. Zo kies je het aanbod dat het best past bij jouw specifieke situatie en wensen. Vrijblijvend offertes op maat aanvragen kan via onderstaand offerteformulier.

 

Online offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kan je makkelijk en snel online offertes aanvragen op maat van jouw project:

 

 

 

 

 

Lees ook
spijlen
Spijlen
wilgentenen
Tuin omheining
tuin aanleggen
Rozenboog
golfplaten
Daktuin
stallenbouw paard
Stallenbouw
tuinkussens
Tuinkussens
paardenstal
Paardenstallen
konijnenhok
konijnenhokken
overkapping
terrasoverkapping
terras
Vlonderplanken
tuin
Tuin
grondwerk
Grondwerk