Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Paardenstallen

Paardenstallen hebben een over het algemeen dezelfde opbouw met een betonnen vloer en betonnen tussenwanden in verband met de brandveiligheid (zodat het vuur zich minder makkelijk verspreid tussen de boxen). Alles over de opbouw van paardenstallen lees je in dit artikel.

 

paardenstal

 

Materialen en opbouw paardenstal

Natuurlijk worden de paardenboxen niet volledig van elkaar afgesloten, want het onderlinge contact tussen de naburige paarden wordt vaak zo optimaal mogelijk gehouden.

Verder bestaan paardenstallen voor een groot gedeelte uit hout en staalwerk. Meestal vind je per box een paard met daarin voorzieningen voor eten en drinken. Daarbij zijn sommige anderen voorzieningen ook aanwezig meestal stro op de vloer en een liksteen. De boxen worden afgesloten door middel van een deur en traliewerk. Verder vind men in een paardenstal vaak watervoorziening en centrale waterafvoer voor als men schoonmaakwerkzaamheden verricht. Natuurlijk wordt er bij de afwerking gelet op lekkage en winddichtheid zodat de paarden zo veel mogelijk beschut staan.

 

TIP: Vergelijk steeds offertes van verschillende aanbieders. Zo kan je makkelijk prijzen, adviezen, materialen, werkwijzen, termijnen, … vergelijken en kies je het aanbod dat het best past bij jouw specifieke situatie en wensen. Gratis en vrijblijvend offertes op maat aanvragen bij professionele vakmannen kan via het offerteformulier.

 

Formaten paardenstallen

Paardenstallen zijn er in allerlei formaten en verschillen van één tot soms wel 80 boxen. Veel bedrijven leveren stallenbouw in combinatie met soortgelijke bouwwerken zoals: schuren, garages en blokhutten. Verder zijn er voor de grote paardenstallen andere gespecialiseerde bedrijven die deze paardenstallen leveren aan bedrijven of verenigingen.

Bij maneges zijn de grotere paardenstallen te vinden waar veel paarden in kunnen verblijven, maar ook in dierenpensions bijvoorbeeld vindt men paardenstallen (soms ook stallen voor meerdere soorten dieren) voor het tijdelijke verblijf van paarden. Deze stallen zijn meestal wel verder uitgerust dan gewone paardenstalen. Bijvoorbeeld de extra ruimte voor massale stro opslag, want een hooizolder is vaak niet groot genoeg voor veel paarden. Hou zeker rekening met de vereiste vergunningen bij het plaatsen van een paardenstal. Lees er hier meer over.

 

Tip: Prijzen vergelijken

Een paardenstal bouwen is niet eenvoudig en vergt het nodige denkwerk. Laat je zeker bijstaan door een ervaren stalbouwer om er zeker van te zijn dat je paard niets te kort komt. Vergelijk verschillende prijsvoorstellen. Zo kies je het aanbod dat het best past bij jouw specifieke situatie en wensen. Vrijblijvend offertes op maat aanvragen kan via onderstaand offerteformulier.

 

 

Online offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kan je makkelijk en snel online offertes aanvragen op maat van jouw project:

 

 

 

 

 

Lees ook
Groen tegen schutting
Groene schutting
tuin opruimen
Tuin opruimen wanneer bezoekers komen
boekweit
boekweit
tuinhuis fundering
Tuinhuis fundering
grondverzet
Grondverzet
overkapping
terrasoverkapping
automatische grasmaaier
Automatische grasmaaier
tuinpoort
Tuinpoort
polycarbonaat
Polycarbonaatplaten
wilgentenen
Tuin omheining
terras
Vlonderplanken
tuin
Tuin