Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

konijnenhokken

Voor het houden van konijnen heeft men geschikte huisvesting nodig. Men kan kiezen uit twee varianten. Allereerst een konijnenhok met daarin een nachtverblijf. Daarnaast bestaat er ook een zogenaamd konijnenren, dit is een een iets kleiner (binnen)hok met een ren van gaas zodat het konijn goed naar buiten kan.

 

konijnenhok

 

Het verschil tussen een konijnenhok en een –ren is dat een hok vaak minder bewegingsvrijheid biedt aan het dier. Dit geldt vooral voor de hokken die in een dierenwinkel te koop zijn. Wanneer men besluit om een hok te kopen voor het konijn in plaats van het zelf te bouwen dan kan men beter een kippenhok aanschaffen en dit voor het konijn aanpassen. Een andere optie is een standaard konijnenhok uitbreiden met een konijnenren. Zo heeft het dieren of hebben de dieren voldoende ruimte om te springen, rennen en ook om elkaar te kunnen ontlopen.

Voor de bouw van een konijnenhok dient men rekening te houden met ongeveer 1 tot 2 vierkante meter oppervlak voor elk konijn. Het prettigst is een konijnenhok dat is uitgebreid met een ren zodat het dier ook naar buiten kan. Het konijnenhok kan het beste voorzien worden van een vloer van fijnmazig gaas. Op de plaats waar het konijn lekker beschut kan zitten legt men een stevig uitneembaar plankje. Eventueel kan men onder het hok een bak aanbrengen die de konijnenkeutels en de –urine op kan vangen. Blijven de keutels en de urine namelijk in het hok liggen dan kan het konijn last krijgen van ziektes.

Lees ook
tuinhuis bouwen
Tuinhuis bouwen
gevelreiniging
Rugspuit
tuinhuis fundering
Tuinhuis fundering
automatische grasmaaier
Automatische grasmaaier
Groen tegen schutting
Groene schutting
brievenbussen
Brievenbus inox
konijnenren
konijnenren
trekkerhutten
Trekkerhutten
paardenstal
Paardenstallen
stallenbouw paard
Stallenbouw
moderne pergola
Pergola's
grasmaaiers
Grasmaaiers prijzen