Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Rugspuit

Stedelingen lopen de rillingen nogal ‘ns over de rug bij het horen van het woord ‘rugspuit’. Mensen die wat meer verstand hebben van het leven op het platte land weten dat ze zich geen zorgen hoeven te maken om één of andere injectie, maar dat een rugspuit een handig agrarisch apparaat is. Met een rugspuit kun je namelijk gewassen besproeien met bestrijdingsmiddel. Doordat de tank op de rug gedragen wordt heb je beide handen vrij en kun je in één keer een flinke hoeveelheid gif meenemen.

Afhankelijk van het gebruik kun je opteren voor een rugspuit die je met de hand bediend (en dus ook zelf onder druk moet zetten door middel van een pompmechanisme) of een model dat werkt met een accu. Die wordt opgeladen en met deze elektrische energie wordt vervolgens gezorgd voor een gelijkmatige straal of nevel. Dat laatste kun je namelijk eenvoudig aanpassen, wat voor spuit je ook hebt. Qua gewicht zijn er wel verschillen: een rugspuit met een accu weegt een stukje meer. Daarnaast is de grootte van de tanks per model verschillend. Het is echter niet zo dat een accuspuit per definitie groter of kleiner is dan een handmatig bediend model.

Zoals gezegd is het voordeel van een rugspuit ten opzichte van een normale spuit het feit dat je beide handen vrij houdt bij het werk. Op die manier kun je met de ene hand de spuit bedienen en met de andere hand gewassen aan de kant houden om de grond op onkruid te controleren. Het is namelijk geen goed idee om je hele veld maar te besproeien: de planten en gewassen die je probeert te beschermen lijden immers ook onder het vergif. Spuit daarom gericht op het onkruid en doe je best om te voorkomen dat ook andere planten het binnenkrijgen.

Lees ook
tuinkussens
Tuinkussens
tuinhuis fundering
Tuinhuis fundering
grondwerk
Grondwerk
no image set
Veewagen
spijlen
Spijlen
no image set
Verreiker
golfplaten
Daktuin
betonnen bloemen
Bloembakken beton
no image set
Stronkenfrees
terras
Vlonder
trekkerhutten
Trekkerhutten
no image set
Vorkheftruck