Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Veewagen

Mensen zonder eigen vervoer worden met taxi’s, bussen of treinen vervoerd. Daarbij hechten we allemaal waarde aan het comfort en de voorzieningen aan boord (zoals tafeltjes in de trein en leesverlichting in een taxi). Hoewel koeien, paarden, varkens en schapen daar misschien ook best oren naar hebben zijn hun ‘taxi’s’, veewagens, een stuk minder luxe uitgerust.

Om te beginnen met de naam: een veewagen is niet zozeer één soort kar, maar meer een groep wagens. Een paardentrailer kun je namelijk ook zien als veewagen (zeker omdat je er ook zonder problemen een koe in kunt zetten). Wanneer boeren of agrariërs het echter over een veewagen hebben bedoelen ze meestal een grote kar waarmee koeien (of schapen, of varkens, of wat voor vee dan ook) kunnen worden vervoerd. Soms wordt zo’n veekar aan een tractor gekoppeld, maar er zijn ook types (wat kleinere modellen) die een ‘normale’ aankoppeling hebben en dus ook achter een personenwagen kunnen worden gehangen.

Of dat slim is, is echter een tweede. Een beetje koe legt heel wat gewicht in de schaal. Voordat je dus dolenthousiast een kar aanschaf die (in principe) achter je Fiat Panda kan is het verstandig om even naar het maximale trekvermogen van de auto te kijken. De kar zelf weegt al een hoop, maar als ‘ie is geladen ga je zo richting de drieduizend kilogram! Voor trekkers is dat geen enkel probleem, wat ook meteen verklaart waarom de grotere karren alleen met zo’n tractor-koppeling worden aangeboden.

Lees ook
no image set
Houtversnipperaar
no image set
Landbouwmachines
no image set
Verreiker
no image set
Rupsdumper
no image set
Vorkheftruck
no image set
Minigravers
no image set
Stronkenfrees
no image set
Houtkliever
no image set
Tuinbouwtractor
gevelreiniging
Rugspuit
no image set
Kipwagen
no image set
Motorzaag