Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Minigravers

Te klein voor een flinke bouwplaats, maar ontzettend handig bij kleinere projecten: minigravers. Deze machientjes kun je zien als te heet gewassen graafmachines. Ze kunnen heel wat, maar zetten geen 10 kubieke meter grond per schep om. Dat is ook helemaal niet erg, want daar zijn deze graafmachientjes niet voor gemaakt. Waar ze zich wel op hun gemak voelen? Op plaatsen waar grote voeten meer kapot maken dan ze eventueel kunnen repareren. Denk daarbij aan plaatsen als een smalle stoep of steeg en een tuin. Daar worden ze namelijk vooral voor gebruikt.

Wanneer je een nieuwe woning bent ingetrokken wil je vaak ook wat aan de tuin doen. Soms ben je helemaal tevreden met de planten en bomen die de vorige eigenaar of huurder heeft achtergelaten en in andere gevallen ben je niet zo enthousiast. Als er sprake is van dat laatste kun je zelf het gereedschap ter hand nemen, maar dat is niet altijd de snelste optie. Denk bijvoorbeeld aan het afgraven van een stuk grond voor een vijver. Zou het dagen duren om dat met de hand te doen, met een minigraver is het een klus van ’n dik uur!

Voordat je met een minigraver kunt werken is echter wel enige oefening vereist. Hoewel ze ook te huur worden aangeboden (bij zaken als BoRent), is het makkelijker om er een tuinier mee te laten komen. Die hebben er vaak ook wel één staan en weten precies hoe ze ermee moeten werken. Dat geeft niet alleen het snelste, maar ook het beste resultaat.

Lees ook
no image set
Vorkheftruck
no image set
Tuinbouwtractor
gevelreiniging
Rugspuit
no image set
Landbouwmachines
no image set
Rupsdumper
no image set
Houtversnipperaar
no image set
Kipwagen
no image set
Motorzaag
no image set
Veewagen
no image set
Stronkenfrees
no image set
Verreiker
no image set
Houtkliever