Tuin omheining

Een tuin wil men in de meeste gevallen omheinen. De meeste mensen zjn namelijk erg gesteld op hun privacy en willen rustig in hun tuin kunnen vertoeven zonder van alle kanten bekeken te worden. Naast de behoefte aan privacy is het plaatsen van een omheining rondom een tuin eveneens bedoeld als grensteken dat zoveel wil zeggen als deze plek is van mij.

Hoe men een tuin omheind hangt van talloze factoren af. Allereerst de persoonlijke smaak en de inrichting van de tuin. Daarnaast speelt de omgeving van de tuin een belangrijke rol. In een stad zal men eerder geneigd zijn om een schutting van steen of hout te plaatsen terwijl op het platteland sneller gekozen zal worden voor een heg of een andere natuurlijke omheining.

Maar ook het onderhoud die een bepaald type tuinomheining vergt kan de keuze sterk beïnvloeden. Wil men niet regelmatig de omheining schilderen, beitsen of snoeien dan zal men al gauw kiezen voor een stenen muur of een schutting van bijvoorbeeld platen beton. Verder kan de duurzaamheid van bepaalde producten de doorslag kunnen geven voor het besluit tot aanschaf van een tuinomheining. Steen en beton zijn bijvoorbeeld veel duurzamer dan hout of bamboe.

Hout en beplanting als tuinafscheiding of –omheining geeft echter wel een veel natuurlijker effect in vergelijking tot steen of beton. Wil men echter niet het gevoel hebben opgesloten te zitten dan kan men kiezen voor een tuinomheining van gaas of vlechtwerk. Dit omheint de tuin wel maar men heeft wel een vrij uitzicht.

Lees ook
terras
Vlonderplanken
tuin aanleggen
Rozenboog
prieel
Pergola's
betonwerken
Keerwanden
grasmaaier zitmaaier
Grasmaaiers prijzen
betonwerken
Grondwerk
betonwerken
Grondverzet
konijn
konijnenhokken
Tuinhuis fundering
brievenbussen
Brievenbus inox
overkapping
terrasoverkapping
PC platen
Polycarbonaatplaten