Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Leistenen

De 65-plussers onder ons zullen ze vooral van school herinneren: vroeger werden leitjes namelijk gebruikt om op te schrijven. Inmiddels is dat allang verleden tijd, het is zelfs de vraag hoe lang pen en papier nog blijven bestaan, maar leistenen worden nog steeds op allerlei manieren toegepast. In huis, in de tuin en op alle plekken daartussen.

In de bouwsector wordt de steensoort vooral gebruikt als dakpannen, met name op kerken en bungalows. In de particuliere sector neemt de populariteit van leisteen in de meeste landen af, maar in Canada wordt het nog steeds gebruikt. Vroeger was dat ook te zeggen van Nederland, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Misschien komt dat door het prijskaartje dat aan leistenen hangt: het is zeer zeker niet goedkoop. Verder brokkelt het eenvoudig af, aangezien leisteen bestaat uit opeengepakte dunne plaatjes.

Die structuur heeft echter ook voordelen. Leisteen is namelijk honderd procent waterdicht. In tegenstelling tot een materiaal als baksteen is leisteen een dichte structuur. Er zitten geen gaatjes en minuscule gangetjes in de steen: het is een solide plaat. Verder kun je leistenen eenvoudig in kleine, dunne plakjes zagen. Perfect te gebruiken als afscherming van een bloemperk of een border.

Waar die dunne plakjes niet zo sterk zijn, zijn de dikkere stukken leisteen dat wel. Daarom kun je ze ook prima als tuintegels gebruiken. Als je het geluk hebt om een grote tuin te mogen vullen met bloemen en planten kun je ervoor kiezen om een stuk wat ruiger te houden en hier en daar een grote lei neer te leggen. Het geeft een schitterend natuurlijk beeld, iets wat je met moderne tegels nooit zo goed zou kunnen bereiken. Overigens, pas wel op als het nat is: leisteen wordt spekglad in de regen!

 

Offertes ontvangen voor een nieuw terras

Een nieuwe terras of oprit laten aanleggen door een gespecialiseerd aannemer? Via onderstaand formulier kan je online prijsaanvragen indienen bij gespecialiseerde aannemers actief in jouw regio. Nadat het formulier is ingevuld kunnen maximaal 3 verschillende aannemers een voorstel indienen.

 

 

 

 

 

Lees ook
terras
Vlonderplanken
terrastegels
Terrasvloeren
terrastegels
Tuintegels
terras
Vlonder
klinkers
Betonklinkers
overkapping
terrasoverkapping
terrasplanken
Terrasplanken
terras
Terras
terrasplanken
Kunststof terrasplanken
terras stenen
Natuursteen terras
Bankirai terras
Bankirai terras
luxe badkamer
Luxe badkamer