Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Huisdieren en woning verkopen, een geslaagde mix?

huisdieren en woning verkopen

De eerste kijkers hebben hun afspraak gemaakt en komen vanavond met hun makelaar je woning bezichtigen. Je hebt alle kamers een functionele doch ruimtelijke indeling gegeven en alvast een hoop spulletjes ingepakt. Je sanitair en keuken zien eruit als om door een ringetje te halen.

Tot slot heb je ook eindelijk die losse drempel eens vastgezet. Rest je nu nog één ding: Je huisdieren.

Hoeveel je ook van je dierlijke huisvrienden houdt, een potentiële koper heeft misschien niet dezelfde gevoelens tegenover dieren of is er allergisch of bang voor.

Een hond of poes zal zo snel geen angst opwekken maar reptielen of tamme ratten worden niet door iedereen als knuffelbaar ervaren. Zorg ervoor dat tijdens een bezichtiging van je huis je huisdieren niet waarneembaar aanwezig zijn.

Verdrijf dierengeurtjes

Naast dat je de poes naar buiten doet, je fret even opsluit en de hond (om al te enthousiaste begroetingen te vermijden) zo lang bij de buren onderbrengt, haal je alle manden, krabpalen en voerbakken weg. Vervang het grit van de kattenbak en zorg voor een geurverfrisser in huis die de geur van je dieren verdrijft. Iemand die allergisch is kan namelijk van een geur al gaan niezen en dat maakt je verkoopkans behoorlijk kleiner.

Ongewenste diertjes

Misschien onnodig te vermelden maar denk er aan wanneer je je huis te koop zet. In het voorjaar kunnen tussen tegeltjes en onder drempels mieren op verkenningstocht tevoorschijn komen. Maak deze gaatjes dicht en zorg ervoor dat er geen zandhoopjes achterblijven die hun aanwezigheid duidelijk maken.

Spuit van te voren een insectenbestrijdingsmiddel in de kelder of kruipruimte, meterkast, trapkast, bijkeuken, garage en schuur. Dit tegen eventuele vochtbeestjes, motjes, spinnetjes en andere insecten.

Bij oudere huizen kan het voorkomen dat er houtworm in de balken of vloeren zit. Vanzelfsprekend heb je deze zelf ook al eerder behandeld met een speciaal houtwormbestrijdingsmiddel. Geef, als de koper er naar vraagt, een eerlijke stand van zaken en laat het middel wat je gebruikt hebt zien.

Algemene indruk

Sommige verkoopdeskundigen beweren dat kijkers in de eerste 30 seconden van een bezichtiging al beslissen of het dit huis kan worden of zeer zeker niet. Door je huis fris te laten ruiken, netjes op te ruimen en schoon te presenteren bereik je in ieder geval al dat de potentiële koper je huis in de eerste categorie plaatst.

 

Lees ook
uw woning te koop zetten of zelf verkopen
Uw woning te koop zetten, of zelf verkopen?
tips verkopen woning
15 tips bij het verkopen van een woning
kleuren in de woning
Woning verkopen: kleuren in de woning
tuin opruimen
Tuin opruimen wanneer bezoekers komen
de juiste prijs voor je woning
De juiste prijs voor je woning
woning verkopen klusjes
Woning verkopen? Deze klusjes doe je best nog
kijkwoning
Kijkwoning
wonen
Wonen
jouw verhuis goed geregeld
Jouw verhuis goed geregeld
tips bij de bezichtiging
Woning verkopen? Tips bij de bezichtiging.
luxe badkamer
Luxe badkamer
Groen tegen schutting
Groene schutting